Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Ο απατεώνας έκανε τον υπάλληλο του ΙΚΑ – Πήρε από ηλικιωμένο 7.500 ευρώ!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μία νέα μέθοδο χρησιμοποίησε ο κλέφτης για να πάρει λεφτά από το θύμα του…

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε τη μέθοδο του… “μου χρωστάει λεφτά ο συγγενής σου”. Τώρα το πράγμα προχώρησε….

Μια μέρα χτύπησε το τηλέφωνο του 86χρονου θύματος στη Φθιώτιδα και από την άλλη άκρη της γραμμής, ένας άνδρας του συστήθηκε σαν… υπάλληλος του ΙΚΑ.

“Έχουν βγει κάποια χρήματα αναδρομικά για τη σύνταξή σας, περίπου 30.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να σας καταβάλλουμε” του είπε.

Συμπλήρωσε όμως ότι για να πάρει τα λεφτά, ο ηλικιωμένος θα πρέπει να καταθέσει σε ένα λογαριασμό 2.500 ευρώ. Μάλιστα, ο υποτιθέμενος υπάλληλος, φρόντισε να τον μπερδέψει με λεπτομέρειες για το λόγο που πρέπει να δώσει τις 2.500, για να μην υποψιαστεί κάτι ο ηλικιωμένος….

Όντως, ο 86χρονος πήγε σε τράπεζα της Λαμίας και έβαλε τα λεφτά. Μάλιστα, την επόμενη μέρα έβαλε άλλα 5.000 ευρώ καθώς ο “υπάλληλος του ΙΚΑ” του ξανατηλεφώνησε…

Όπως διαβάζουμε στο LamiaReport, ο απατεώνας ήταν τόσο θρασύς, που έκανε στον ηλικιωμένο και τρίτο τηλεφώνημα για να του ζητήσει κι άλλα λεφτά! Αυτά μάλιστα του είπε να τα βάλει σε λογαριασμό άλλης τράπεζας.

Ο τραπεζικός υπάλληλος ρώτησε από περιέργεια τον ηλικιωμένο πού στέλνει τα λεφτά του και όταν του εξήγησε, ο υπάλληλος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι θα πρέπει να ειδοποιηθεί η αστυνομία…

Και μπορεί τελικά, να μην έγινε αυτή η τρίτη κατάθεση ωστόσο ο απατεώνας είχε “φάει” ήδη από τον 86χρονο 7.500 ευρώ από τις δύο προηγούμενες καταθέσεις.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον ηλικιωμένο να είχε συνολικά 10.000 ευρώ στην “άκρη” από τις οικονομίες μιας ζωής. Από αυτές, οι 7.500 τώρα βρίσκονται στα χέρια του απατεώνα…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε