Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Προβλήματα από την κακοκαιρία – Tο χιόνι έφτασε τα 15 εκατοστά

Φθιώτιδα: Προβλήματα από την κακοκαιρία – Tο χιόνι έφτασε τα 15 εκατοστά

Έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε από τις 8 το βράδυ στη Δυτική Φθιώτιδα και προς την Ευρυτανία.

Ήδη στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου σημειώνονται προβλήματα, αφού το ύψος του χιονιού έχει ήδη φτάσει τα 15 εκατοστά. Μάλιστα, η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της από νωρίς το πρωί με χιόνια και βροχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας από τον Τυμφρηστό προς το Καρπενήσι χρειάζονται αλυσίδες, ενώ πριν λίγη ώρα δεκάδες οδηγοί ακινητοποίησαν τα αυτοκίνητά τους στις άκρες του δρόμου, είτε για να βάλουν αλυσίδες και να συνεχίσουν το ταξίδι τους, είτε για να περιμένουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να καθαρίσουν τους δρόμους και να διευκολύνουν την διέλευση τους.

Από νωρίς το απόγευμα δίνεται μεγάλη “μάχη” για να μείνει ανοιχτός ο δρόμος από Λαμία προς Καρπενήσι και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων που ασχολούνται με τον εκχιονισμό “για τους οδηγούς που έχουν μαζί τους αλυσίδες και μπορούν να τις βάλουν στα αυτοκίνητά τους δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”. Το ίδιο σημειώνουν τόσο για τη Ράχη Τυμφρηστού όσο και για το Μπαγασάκι, δυτικά του Καρπενησίου.

Μέσα στην πόλη του Καρπενησίου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού η χιονόπτωση από το μεσημέρι και μετά ήταν αραιή.

Παρόμοιος είναι ο καιρός και στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας όπου δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα. Ωστόσο ανησυχία υπάρχει για τη νύχτα καθώς αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία και οι χιονοπτώσεις, σε ορισμένα σημεία να είναι ιδιαίτερα έντονες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε