Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Φθιώτιδα:Μητέρα 2 παιδιών πλήρωσε με τη ζωή της, τα χάλια του ΕΣΥ!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Πέθανε έξω από το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας, όπου δεν υπήρχε ειδικευμένος γιατρός, παρά μόνο ο αγροτικός, που δεν εκτίμησε καλά την κατάσταση της ασθενούς…

Η άτυχη γυναίκα από την Ελάτεια, πήγε στο κέντρο Υγείας Αμφίκλειας με πόνο στο στήθος και την πλάτη. Στο κέντρο υπήρχαν μόνο δύο αγροτικοί γιατροί, ενώ κανονικά στις ενεργές εφημερίες πρέπει να υπάρχει επιμελητής, ειδικευμένος γιατρός, αφού ένας αγροτικός δεν είναι ακόμη σε θέση να αξιολογήσει και να εκτιμήσει την σοβαρότητα κάποιων περιστατικών.

Η 53χρονη έμεινε περίπου μία ώρα στο Κ.Υ. της έγιναν κάποιες εξετάσεις που δεν έδειξαν τίποτα, όπως υποστηρίζει ο γιατρός που την είδε και αφού αισθάνθηκε λίγο καλύτερα έφυγε. Πριν όμως προλάβει να φτάσει στο σπίτι της, την έπιασε και πάλι ο πόνος στο στήθος και επέστρεψε.

Δυστυχώς όμως αυτή τη φορά δεν πρόλαβε να ανέβει τα σκαλιά του κέντρο υγείας, αφήνοντας την τελευταία της πνοή στον προαύλιο χώρο. Ο Εισαγγελέας έχει διατάξει να γίνει προανάκριση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εν τω μεταξύ υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τις περικοπές των εφημεριών των γιατρών, λόγω έλλειψης χρημάτων, με αποτέλεσμα σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα να υπάρχει κίνδυνος για τις ζωές των ασθενών, αφού μπορούν να υπάρξουν ανάλογα περιστατικά με το παραπάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Εύβοια: Δεν άντεξε και άφησε ορφανά 3 ανήλικα παιδιά!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε