Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γερμανική επένδυση-μαμούθ στην Κρήτη

φωτό από cretalive.gr
φωτό από cretalive.gr

Ακόμα και το 1 δισεκατομμύριο ευρώ μπορεί να φτάσει η επένδυση που ετοιμάζουν Γερμανοί στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr γερμανικές εταιρείες – κολοσσοί ενδιαφέρονται να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και οι επικεφαλής τους έρχονται τη Δευτέρα στο Ηράκλειο μετά από μεσολάβηση του, κρητικής καταγωγής, ευρωβουλευτή των Γερμανών φιλελευθέρων κ.Χατζημαρκάκη.

Η επένδυση αφορά στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ηλεκτροκινητικότητα στην Κρήτη- με αιχμή την παραγωγή ολοκληρωμένων συστημάτων φωτοβολταϊκών συγκεντρωτών για μια σειρά εφαρμογών συνδεδεμένων στο δίκτυο, αλλά και εκτός δικτύου.

Οι δρ.Edwin Kohl και κ.Jeroen Haberland, πρόεδρος της εταιρείας “mia electric GmbH“ και διευθυντής της εταιρείας Circadian Solar αντίστοιχα, συνοδευόμενοι από τον κ.Χατζημαρκάκη, θα πετάξουν με ιδιωτικό τζετ την Κυριακή το βράδυ από το Saarbrücken στο Ηράκλειο και τη Δευτέρα θα έχουν διαδοχικές επαφές με τον περιφερειάρχη κ.Αρναουτάκη, το δήμαρχο κ.Κουράκη και τον κ.Στεφανίδη.

Το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου και αμέσως μετά θα αναχωρήσουν για την Γερμανία!

Η επένδυση είναι πολύ σημαντική και μεγάλη για τα δεδομένα της Κρήτης, και αλλάζει τον ρόλο του νησιού σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον αναμένεται να δημιουργηθού νέες θέσεις εργασίας.

Σε πρώτο στάδιο η συνολική δαπάνη της επένδυσης εκτιμάται στα 500 εκ. ευρώ.

Σε περίπτωση που προχωρήσει σε εφαρμογές όπως δίκτυο τροφοδοσίας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων η επένδυση θα φτάσει το 1 δις ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε