Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Για 6η μέρα στην “κατάψυξη” τα Γιάννενα – Παγώνει η λίμνη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ήλιο με… δόντια έχει τις τελευταίες ημέρες ο νομός με σοβαρά προβλήματα να έχουν προκληθεί στο δίκτυο ύδρευσης λόγω  της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας και του παγετού που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

Σε πολλά χωριά, αλλά και σε περιοχές της πόλης έχουν παγώσει τα κομμάτια του δικτύου κυρίως παλιών σπιτιών και οι ένοικοί τους, προμηθεύονται από γείτονες νερό με κουβάδες για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Πολλές είναι οι βλάβες που οδήγησαν σε διακοπές νερού από το σπάσιμο σωλήνων. Σοβαρή βλάβη έπαθε ο κεντρικός αγωγός που τροφοδοτεί την Ανατολή. Η βλάβη αποκαταστάθηκε από συνεργεία της ΔΕΥΑΙ και του ΣΥΔΚΛΙ, αφού προηγήθηκε πολύωρη διακοπή νερού στην Ανατολή αλλά και στο Κάτω Νεοχωρόπουλο.

Προβλήματα σημειώθηκαν επίσης στην οδό Ασημακοπούλου στα Σεισμόπληκτα όπου το δίκτυο ύδρευσης πάγωσε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει διακοπή νερού.

Στον παγετό οφείλεται και η διακοπή νερού που παρατηρήθηκε σε πολλές σχολικές μονάδες της πόλης. Στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου υπάρχουν σημεία με παγίδες πάγου, κυρίως τις νυκτερινές ώρες, από την συνεχιζόμενη χαμηλή θερμοκρασία που καταγράφηκαν θερμοκρασίες μέχρι -14 βαθμούς Κελσίου.

Παρ’ ότι έχουν ριχτεί τόνοι αλατιού από συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας, οι κίνδυνοι παραμένουν και οι οδηγοί πρέπει αν είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η λίμνη των Ιωαννίνων είχε παγώσει σε μερικά σημεία της, αλλά για να μη κινδυνεύσουν τα πουλιά που ζουν στα νερά της, το ειδικό πλωτό μηχάνημα έσπασε τον πάγο, διαδικασία που επαναλαμβάνεται όταν σχηματισθεί νέος.

Η ΕΜΥ από αύριο βράδυ προβλέπει βροχοπτώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας στην περιοχή της Ηπείρου.

Διαβάστε ακόμα:
Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή – Αναλυτική πρόγνωση

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε