Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Γιαγιά από τον… άλλο κόσμο “κυνηγάει” τους ψαράδες στο Ακρωτήρι Χανίων

ΦΩΤΟ από το Prismanews
ΦΩΤΟ από το Prismanews

Το θυμό μιας ηλικιωμένης που όμως έχει φύγει πια από τη ζωή, βιώνουν οι κάτοικοι, οι ερασιτέχνες ψαράδες και οι ιδιοκτήτες φουσκωτών σκαφών, στο Ακρωτήρι, στα Χανιά, η οποία όπως φαίνεται εξακολουθεί να τους καταδιώκει ακόμα και μετά από το θάνατό της, με αφορμή την κόντρα της με έναν ψαρά.

Όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, το μέγεθος της διαμάχης αποκαλύφθηκε χτες το μεσημέρι
όταν οι κάτοικοι στον Τερσανά είδαν ένα μηχάνημα να μεταμορφώνει σε σπασμένες πέτρες τη γλίστρα, στο λιμανάκι της περιοχής,
αφήνοντας μάλιστα μέσα ένα από τους ιδιοκτήτες των φουσκωτών, ο οποίος δεν μπορούσε να ανεβάσει το σκάφος επιστρέφοντας.

Το γεγονός προκάλεσε την αναστάτωση του χωριού ενώ όπως τους είχε ενημερώσει ο χειριστής υπήρχε απόφαση για κατεδάφιση της γλίστρας και του προβλήτα, καθώς είχε κριθεί ότι είχε κατασκευαστεί παράνομα. Τους είπε μάλιστα ότι θα επέστρεφε την επόμενη μέρα για να συνεχίσει.

Ερευνώντας την υπόθεση σύμφωνα με τη “Νέα Τηλεόραση”, οι κάτοικοι βρήκαν – έκπληκτοι – ότι για την ενοχλητική γλίστρα,
η 86χρονη είχε κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τρία χρόνια πριν, με αποκλειστικό στόχο, να τη σβήσει από το χάρτη.
Έτσι, από υπηρεσία σε υπηρεσία, έφτασε μέχρι και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αποτέλεσμα τελικά η Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών να αποφανθεί ότι η γλίστρα είναι μη νόμιμη – με δεδομένο ότι κατασκευάστηκε πριν από 40 χρόνια- και να βγει εντολή κατεδάφισης.

Η απόφαση πήρε το δρόμο της υλοποίησης και τώρα οι κάτοικοι απέκλεισαν το σημείο ώστε να μην προχωρήσει το μηχάνημα αναζητώντας παράλληλα το νομικό τρόπο για την ενδεχόμενη ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης.
Όσοι συμμετείχαν στην κατασκευή – τότε – έχουν φύγει πια από τη ζωή, όπως και η ηλικιωμένη.
Αν και όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει άσβεστη στη μνήμη τους για αρκετό καιρό…

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο:Αποβολές και ψυχολόγος στο σχολείο μετά τη συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών μαθητών!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε