Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γιάννενα: Διακοπές ρεύματος και υδροδότησης – Κλειστό το αεροδρόμιο!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Κλειστό παρέμεινε και σήμερα το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε ολόκληρο το νομό…

Καμιά πτήση δεν εκτελέστηκε και πολλοί επιβάτες αντιμετώπισαν προβλήματα, γιατί από τα Γιάννινα, φθάνοντας στο «Ελ Βενιζέλος» θα ταξίδευαν και σε προορισμούς του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να χάσουν τις πτήσεις τους. Στις 20.00 απόψε, η ισχύς των ανέμων μειώθηκε και απογειώθηκε από την Αθήνα η νυκτερινή πτήση της Olympic Air για τα Γιάννινα.

Στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Ιωαννίνων, συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις, ενώ σε πολλά σημεία το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα δύο μέτρα και στο Μέτσοβο το ένα μέτρο. Πολλά προβλήματα αντιμετώπισαν και σήμερα οι οδηγοί στην Εγνατία Οδό όπου στο μεγαλύτερο μέρος της από το Μέτσοβο προς Θεσσαλονίκη χρειάζονταν αλυσίδες, ενώ μόνο με αλυσίδες γίνεται η συγκοινωνία και στους περισσότερους επαρχιακούς δρόμους στα ορεινά του νομού.

Από το μεσημέρι, τέθηκαν σε επιφυλακή υπηρεσίες και εργαζόμενοι του Δήμου Ιωαννιτών καθώς, από σήμερα και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, προβλέπεται να επιδεινωθούν επικίνδυνα τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή. Βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο παγετός, χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.

Πολλές κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για πτώσεις δένδρων στην πόλη και την ύπαιθρο. Σε βλάβη που υπέστη το δίκτυο της ΔΕΗ, εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων, οφείλονται οι διακοπές νερού που σημειώνονται σήμερα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Στην περιοχή της Κρύας όπου βρίσκονται τα αντλιοστάσια ύδρευσης, έσπασε στύλος της ΔΕΗ και διακόπηκε το ρεύμα με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση του κεντρικού αντλιοστασίου. Σταδιακά η υδροδότηση της πόλης επανέρχεται μετά το μεσημέρι, μετά την αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι έγινε πολύωρη επιχείρηση διάσωσης δύο τεχνικών της ΔΕΗ σε ορεινή περιοχή της Χρυσοβίτσας, όπου βρίσκονταν με το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο για να επιδιορθώσουν βλάβες. Στην περιοχή κινήθηκε και το ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής που παρέλαβε τους δύο τεχνικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Βόλος: Πλήρωσε με τη ζωή της, την διακοπή του ρεύματος!

Κρήτη: Κεραυνός… έβαλε φωτιά σε κρεμασμένα ρούχα!


Λάρισα: Οι βάρκες στην στεριά και… οι στέγες στον αέρα!

Λαμία: Ιπτάμενες στέγες σκόρπισαν πανικό

Τρίπολη: Ξεχείλισαν οι δρόμοι και… η οργή του κόσμου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε