Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Γιάννενα: Μεγάλη φωτιά κοντά στην πόλη και το νοσοκομείο – Επεκτάθηκε στη χωματερή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για ακόμα μία ημέρα, οι πυροσβέστες τρέχουν και δεν προλαβαίνουν τα πύρινα μέτωπα…

Στη χωματερή Δουρούτης, όπου συγκεντρώνονται τα απορρίμματα του λεκανοπεδίου, επεκτάθηκε η μεγάλη φωτιά που -από το μεσημέρι- καίει στις περιοχές Ασβεστοχωρίου, Νεοχωρόπουλου, Πεδινής, Πανεπιστημιούπολης και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Από τη χωματερή βγαίνουν πυκνοί καπνοί, ενώ συχνά ακούγονται και εκρήξεις από το μεθάνιο που εκλύεται. Η φωτιά στη χωματερή θα σβήσει, πλέον, πολύ δύσκολα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστών.

Νωρίτερα, είχαν απειληθεί σπίτια, τόσο στο Νεοχωρόπουλο, όσο και στην Πεδινή, κίνδυνος που τελικά αποτράπηκε από τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και τις ρίψεις νερού από τα αεροπλάνα. Αντίθετα, υπάρχουν φόβοι επέκτασης του πύρινου μετώπου προς το δασύλλιο της Πανεπιστημιούπολης. Με τη δύση του ηλίου, τα αεροπλάνα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού, αλλά συνεχίζει το ελικόπτερο «Έρικσον».

Ένα μέτωπο φωτιάς κινήθηκε και προς σπίτια στο Νεοχωρόπουλο, αλλά ανακόπηκε από πυροσβέστες και κατοίκους. Επίσης ανακόπηκε και ένα δεύτερο μέτωπο προς την Πανεπιστημιούπολη και το Νοσοκομείο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Δήμου, αναπτύχθηκαν στη χωματερή της Δουρούτης για να μην επεκταθεί εκεί το πύρινο μέτωπο, οπότε το σβήσιμό της θα ήταν πολύ δύσκολο

Φωτιά και στην Μεσσηνία

Η πυρκαγιά στο Καρνάσι του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 13.00. Η πυρκαγιά έκαιγε  θαμνώδη και καλλιεργήσιμη έκταση, η οποία στο παρελθόν έχει ξανακαεί.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, από το Μελιγαλά και την Καλαμάτα, προσπαθούσαν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, ενώ σημαντική βοήθεια από αέρος, είχαν από πέντε αεροσκάφη, δύο καναντέρ και τρία πεζετέλ.

Οι προσπάθειές τους, απέφεραν καρπούς στις 19.30 όταν η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε