Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Γιάννενα: Όμηροι του ΠΑΜΕ ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ούτε χθες το βράδυ κατάφερε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο, παρ’ ότι υποχρεώθηκε να απομακρυνθεί από την πόλη και να επιλέξει το Δημαρχείο του πρώην Δήμου Παμβώτιδας στην Κατσικά.

Αιτία τα στελέχη του ΠΑΜΕ και κάποιοι συμβασιούχοι της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Ιωαννίνων που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.

Με δεδομένο τον αποκλεισμό του κεντρικού δημαρχείου των Ιωαννίνων εδώ και τρεις εβδομάδες από το ΠΑΜΕ και συμβασιούχους, και τον προηγούμενο αποκλεισμό αρκετών εβδομάδων στις αρχές του έτους, διαπιστώνει κανείς ότι η νέα Δημοτική Αρχή ελάχιστες φορές πέρασε την είσοδο του κεντρικού κτιρίου και ήδη δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και κάποιες υπηρεσίες έχουν στοιβαχτεί στα γραφεία της ΔΕΥΑΙ και από εκεί προσπαθούν να προωθήσουν τα καθημερινά θέματα του Δήμου.

Επίσης η παρεμπόδιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει προσθέσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του Δήμου, τα οποία επεκτείνονται και στους πολίτες που βλέπουν τις υποθέσεις τους να εκκρεμούν και είναι άγνωστο πότε θα επιλυθούν.

Εκτός όμως από την αποτυχημένη απόπειρα του Δ.Σ. να συνεδριάσει -ακόμα και εκτός πόλης-, το χθεσινό βράδυ σημαδεύτηκε από τον προπηλακισμό και την εξύβριση τόσο του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου, όσο και των δημοτικών συμβούλων, αλλά και από ζημιές που προκλήθηκαν στο κτίριο του δημαρχείου Κατσικάς.

Για σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να γίνει μια συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και να αποφασιστεί η τακτική που θα ακολουθηθεί στη συνέχεια.

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε