Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιατί ακυρώνονται οι παραστάσεις της Επιδαύρου;

Γιατί ακυρώνονται οι παραστάσεις της Επιδαύρου;

Παρόλο που θίασος του Κρατικού Θεάτρου επρόκειτο να ταξιδέψει αύριο στην Επίδαυρο, οι πρόβες και οι παραστάσεις ακυρώνονται.

Οι εργαζόμενοι στο θέατρο πραγματοποιούν στάσεις εργασίας, που έχουν ως συνέπεια την ακύρωση των παραστάσεων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Οι εργαζόμενοι και οι ηθοποιοί αντιδρούν στην εξομοίωση του φορέα με το καθεστώς των ΔΕΚΟ και την περικοπή των εκτός έδρας αποζημιώσεών τους.

Οι στάσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τις ημέρες διεξαγωγής των παραστάσεων, δηλαδή στις 8 και 9 Ιουλίου, από τις 8 ως τις 11 το βράδυ. Η κινητοποίηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι επετειακές – για τα 50 χρόνια του ΚΘΒΕ- παραστάσεις “Μικρά Διονύσια”, στην Επίδαυρο.

Την απόφαση να προχωρήσουν σε κινητοποίηση πήραν οι ηθοποιοί και οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο ήλπιζαν ότι το θέμα θα επιλυθεί στη συνάντηση που είχε την επομένη ο υπουργός Οικονομικών με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του Εθνικού και του Κρατικού Θεάτρου.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους σταθμούς της περιοδείας του Κρατικού, η πρόεδρος της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής των Ηθοποιών του ΚΘΒΕ, Νεφέλη Ανθοπούλου, διευκρίνισε πως για την ώρα δεν έχει παρθεί απόφαση, ενώ οι μελλοντικές κινήσεις τους θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε