Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Γιορτή αγοράς στη Θεσσαλονίκη για να μη “βουλιάξουν” οι έμποροι στο καράβι της κρίσης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Φιλοδοξούν να αλλάξουν ρότα και να επαναφέρουν σε ήρεμα νερά το “καράβι” της κρίσης οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, που φέτος βλέπουν την εορταστική κίνηση να είναι- μέχρι στιγμής- ιδιαίτερα πεσμένη.

Συμμετέχουν και φέτος δυναμικά στην ένατη κατά σειρά Γιορτή Αγοράς που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης και των επιμελητηρίων, Εμποροβιομηχανικού και Επαγγελματικού.

“Σκεφτόμενοι δημιουργικά, ‘φροντίζουμε΄ για την ανάταση του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί, εν μέσω οικονομικής κρίσης”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης.

Στη Γιορτή Αγοράς, που θα αναπτυχθεί κατά μήκος της πλατείας Αριστοτέλους, μεθαύριο, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα,
το εορταστικό σκηνικό θα συνθέτουν το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο, το υπαίθριο παγοδρόμιο, το καρουζέλ και η μεγάλη ρόδα, που έχουν ήδη στηθεί εδώ και μέρες, χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, μουσικά και χορευτικά σχήματα και φυσικά ο Άγιος Βασίλης.

Πάντως, οι έμποροι μπορεί να κάνουν τονωτικές “ενέσεις” και διάφορες άλλες ενέργειες για την αντιστροφή του έντονα αρνητικού κλίματος, αλλά μεγάλη είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός τους για την επιβίωσή τους.

Σύμφωνα με τον κύριο Φιλιππίδη, στις γιορτές οι καταστηματάρχες ουσιαστικά “κούμπωναν” το χρόνο που έφευγε και “ρεφάραν” την όποια ζημιά είχαν υποστεί στη διάρκειά του.

Φέτος, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ εκτιμά ότι “όχι μόνο δεν θα ‘ρεφάρουν’ οι καταστηματάρχες, αλλά ζήτημα είναι αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις, με στόχο να κρατήσουν ζωντανή την επιχείρησή τους”.

Μάλιστα, ο ίδιος “βλέπει” το μέλλον ακόμη πιο ζοφερό, αφού, όπως λέει, “εάν η εικόνα στην αγορά της Θεσσαλονίκης είναι θλιβερή, με τα καταστήματα να κατεβάζουν ρολά ολοένα και πιο έντονα, το 2012 θα κάνει ποδαρικό σε ένα τοπίο ακόμα πιο θολό και θλιβερό”.

Διαβάστε ακόμα:

Έρχονται 60.000 λουκέτα και στρατιές ανέργων το 2012

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε