Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Γρεβενά:Έκλεψαν 18.500€ από κρατούμενους – Άφαντος ο λογιστής των φυλακών!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το ποσό των 18.500 ευρώ που… εξαφανίστηκε από το ταμείο των δικαστικών φυλακών Φελίου Γρεβενών, καθώς και τους δράστες της περίεργης υπεξαίρεσης, αναζητούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Πρόκειται για χρήματα των κρατουμένων, διαχειριστής των οποίων ήταν ο λογιστής των φυλακών, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες εξαφανίστηκε και δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση που είχε να υποβάλει απολογητικό υπόμνημα στο ΣΔΟΕ σχετικά με το οικονομικό έλλειμμα που εμφανίστηκε.

Από τον περασμένο Ιανουάριο, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο ταμείο του σωφρονιστικού καταστήματος από τον ίδιο τον διευθυντή και τον διαχειριστή, «μύριζε» η απάτη της υπεξαίρεσης, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό. Η διεύθυνση των φυλακών έκανε αναφορά στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο ανέθεσε τον έλεγχο της υπόθεσης στο ΣΔΟΕ.

Κλιμάκιο της Οικονομικής Επιθεώρησης μετέβη στις φυλακές Γρεβενών και έκανε εξονυχιστικό έλεγχο σε όλα τα παραστατικά. Διαπίστωσε ότι το έλλειμμα είναι της τάξης των 18.500 ευρώ, χρήματα τα οποία είναι των κρατουμένων, αλλά αυτοί τα παραδίδουν για φύλαξη, παίρνοντας όσα τους χρειάζονται για τα ατομικά τους έξοδα.

Παράλληλα ο διαχειριστικός έλεγχος επικέντρωσε τις έρευνες σε τρία πρόσωπα που μπορεί να σχετίζονται με την υπόθεση: στο λογιστή του σωφρονιστικού καταστήματος Φελίου, στον πρώην διαχειριστή και στον προϊστάμενο Οικονομικού των φυλακών. Να σημειωθεί ότι ο δεύτερος κάνει χρήση γονικής άδειας ενός έτους και δεν βρίσκεται στην υπηρεσία, ενώ ο τρίτος ζήτησε και πήρε μετάθεση στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, ο πρώτος από την περασμένη Δευτέρα εξαφανίστηκε από προσώπου γης, δεν προσέρχεται στην υπηρεσία, δεν απαντά στο τηλέφωνο και δεν βρέθηκε στο σπίτι του, όπου αναζητήθηκε. Η περίεργη εξαφάνιση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έστειλε μέχρι την περασμένη Δευτέρα που είχε προθεσμία, το απολογητικό υπόμνημα που του ζήτησε το ΣΔΟΕ, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη θέση του λογιστή των φυλακών.

Όλα δείχνουν ότι ο διαχειριστικός έλεγχος βρίσκεται κοντά στον δράστη της υπεξαίρεσης, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, καθώς το πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ενώ αναμένεται και η πειθαρχική δίωξη από την υπηρεσία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Πάτρα: Λήστεψαν τους φοιτητές και προσπάθησαν να βιάσουν τις φοιτήτριες στο πανεπιστήμιο!

Καβάλα: Τους απήγαγαν και τους βασάνισαν με πένσα και μαχαίρι!

Δυτική Ελλάδα:Live your myth in Greece-Γύρισε όλα τα νοσοκομεία για να σωθεί!

Χανιά:Υπέγραψε ο Πίου – Ο Πανακρωτηριακός πήρε…το μαύρο το πιστόλι!

Η Κρητικοπούλα που θα λέει τις ειδήσεις στους Γερμανούς!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε