Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η πρώτη νεκρή αρκούδα στην Εγνατία – Ο οδηγός εξαφανίστηκε

Η πρώτη νεκρή αρκούδα στην Εγνατία – Ο οδηγός εξαφανίστηκε

Το πρώτο τροχαίο ατύχημα του νέου έτους (και 15ο για την τριετία 2009-12) με θύμα μία νεαρή αρσενική αρκούδα 2 – 3 ετών, σημειώθηκε σήμερα στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού (ΚΑ45), «Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή», στο ύψος του βυρσοδεψείου της ΕXPΟΤΑΝ. Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το ζώο και δεν ειδοποίησε την Τροχαία.

Ο συγκεκριμένος τομέας του αυτοκινητοδρόμου είναι από τους πλέον κρίσιμους και επικίνδυνους για τις διελεύσεις πανίδας και αρκούδων, όπως έδειξαν τα στοιχεία τηλεμετρίας που συλλέγονται στο πλαίσιο του έργου LIFE Άρκτος/Καστοριά.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του ίδιου έργου, ειδοποιήθηκε από το Δασαρχείο Καστοριάς και έσπευσε στην περιοχή για την διενέργεια της απαιτούμενης νεκροψίας από τις περιφερειακές κτηνιατρικές υπηρεσίες αλλά και τη συλλογή γενετικού υλικού.

Ο απολογισμός για το 2012 είναι εξαιρετικά θλιβερός για ένα απόλυτα προστατευόμενο είδος όπως είναι η αρκούδα, αφού η χρονιά τελείωσε με 11 τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλήρωσε με τη ζωή της την εξοικείωση με τους ανθρώπους

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε