Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ηλεία: Γέφυρα σωτηρίας για τραυματισμένη χελώνα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το IliaLive
ΦΩΤΟ από το IliaLive

Αυτή τη φορά, οι κάτοικοι στην Σπιάντζα, δεν βρήκαν το κουφάρι, αλλά μια ζωντανή θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα. Τραυματισμένη αλλά ζωντανή, που προσπαθούσε να ξαναβρεί το δρόμο προς τη θάλασσα, από όπου η σφοδρή θαλασσοταραχή την είχε βγάλει.

Όπως διαβάζουμε στο ilialive, άμεσα ειδοποιήθηκαν τα μέλη της Εθελοντικής Οργάνωσης Rommel όπου έστησαν επιχείρηση για την διάσωση της χελώνας και τη μεταφορά στην Αθήνα και στις εγκαταστάσεις του “Αρχέλων”.

ΦΩΤΟ από το IliaLive

Αμέσως μόλις έφτασαν οι εθελοντές του Rommel στην Σπιάντζα και συγκεκριμένα στην περιοχή Νταραβέρι, με επικεφαλής τον πρόεδρο τους Ηρακλή Ματρόζο,
πήγαν πρώτα να δουν την κατάσταση της χελώνας που ήταν τραυματισμένη στο αριστερό μπροστινό πτερύγιο.
Της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες ώστε να σταματήσει η αιμορραγία και η χελώνα έδειξε να παίρνει δυνάμεις. Ωστόσο οι εθελοντές δίσταζαν να επιστρέψουν τη χελώνα στη θάλασσα…

ΦΩΤΟ από το IliaLive

Σε συνεννόηση με τους αρμοδίους του “Αρχέλων” αποφασίστηκε η μεταφορά της καρέτα – καρέτα στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης.
Αυτό έγινε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διέθεσε το κατάλληλο όχημα και προσωπικό για να μεταφερθεί η χελώνα στο Λιμεναρχείο Κατακόλου και από εκεί με τον κατάλληλο τρόπο να προετοιμαστεί για τη μεταφορά στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα:

Ηλεία: Βοσκός έβλεπε τον τράγο του, να πέφτει σε πηγάδι 6 μέτρων!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε