Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ηλεία: Κόβουν λαθραία καυσόξυλα και τα πωλούν στην Αθήνα-Δείτε το βίντεο!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Για την Αθήνα «φεύγουν» κυρίως ποσότητες παράνομης ξυλείας από τα δάση της Ηλείας, με σκοπό να πουληθούν ως καυσόξυλα ακόμα και στις διπλάσιες τιμές από αυτές που αγοράστηκαν…

Χθες το πρωί (04-03-2012) μικτό κλιμάκιο του Δασαρχείου και της Τροχαίας Πύργου, εντόπισε και συνέλαβε έναν 50χρονο έμπορο ξυλείας από την Αθήνα, που μετέφερε περίπου 17 τόνους καυσόξυλα, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και παραστατικά. Η ξυλεία και το φορτηγό κατασχέθηκαν και ο 50χρονος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, η Ηλεία αποτελεί μια από τις πηγές τροφοδοσίας της αγοράς στην Αθήνα με καυσόξυλα κυρίως μέσα από την πυρόπληκτη ζώνη, αλλά και από άλλες δασικές περιοχές με νόμιμες διαδικασίες. Όμως τελευταία υπήρχαν στοιχεία πως υπάρχει και παράνομη δράση στο χώρο.

Όπως είχε καταγγείλει πριν μερικούς μήνες και ο διευθυντής Δασών Ηλείας Διονύσης Θωμόπουλος, υπήρχε έντονο πρόβλημα με τους τσιγγάνους που μπαίνουν παράνομα μέσα στις καμένες εκτάσεις και κόβουν ξύλα. Η διαδικασία αυτή από την πρώτη στιγμή προκειμένου να μην υπάρξει και άλλη καταστροφή στην φυσική αναδάσωση είχε αναφερθεί πως θα γίνεται μόνο με την άδεια των Δασαρχείων.

Με το χθεσινό περιστατικό αποδείχθηκε πως κάποιοι ασύδοτα επιχειρούν να κερδίσουν σε βάρος του περιβάλλοντος της Ηλείας. Επιπλέον πριν από μερικές εβδομάδες είχε προκαλέσει αντιδράσεις η αποκάλυψη πως σε περιοχές του δήμου Ήλιδας κάποιοι μέσα στη νύχτα κόβουν δέντρα ακόμα και μέσα στο υγειές δάσος. 

Σε δηλώσεις του ο Δασάρχης Πύργου Νίκος Χριστοδούλου αναφέρθηκε στο περιστατικό, ένα από τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων. «Κατά τον έλεγχο που κάναμε σε συνεργασία με την Αστυνομία για παράνομη μεταφορά ξυλείας, το πρωί της Κυριακής, σταματήσαμε ένα φορτηγό αυτοκίνητο για έλεγχο και διαπιστώσαμε ότι ήταν φορτωμένο με ξυλεία, καμένα πεύκα, γύρω στους 15 με 17 τόνους.

Ελέγξαμε αν έχει χαρτί από τη δασική υπηρεσία και από πού τα φόρτωσε. Μας είπε ότι δεν έχει τέτοιο χαρτί και από τη στιγμή που πρόκειται για δασικό προϊόν και δεν συνοδεύεται από δελτίο μεταφοράς από την αρμόδια υπηρεσία, προβήκαμε στην κατάσχεση των ξύλων και του αυτοκινήτου και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Το προϊόν θα δημοπρατηθεί, το φορτηγό θα παραμείνει στη δασική υπηρεσία και ο οδηγός παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο». Δείτε το βίντεο του ilialive.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε