Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηλεία: Μητρικά δάκρυα που σφίγγουν το στομάχι – ”Θέλω να αγκαλιάσω το παιδί μου”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η 44χρονη μητέρα από την Ηλεία ξεσπάσει – Μιλάει για την αφόρητη καθημερινότητά της και το μεγάλο της όνειρο, που δεν είναι άλλο, από το να πάρει αγκαλιά για πρώτη φορά το παιδί της…

Είδε τη ζωή της να καταστρέφεται από τη μία στιγμή στην άλλη όταν, πριν από 9 χρόνια, «χτυπήθηκε» από εγκεφαλίτιδα. Η μία της πλευρά παρέλυσε, η οικογένειά της διαλύθηκε και στον μοναχικό της πλέον δρόμο βρήκε μόνο τον πόνο, την απόρριψη, την απογοήτευση και την απόγνωση.

Ο λόγος γίνεται για την 44χρονη Νίκη, που τους τελευταίους μήνες ζει σε ένα φτωχικό λυόμενο που της εξασφάλισε ο δήμος Πηνειού, σε οικόπεδο που της παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας στην Αγία Μαύρα Τραγανού! Το μοναδικό έσοδο της ανάπηρης γυναίκας είναι το επίδομα της Πρόνοιας, επίδομα όμως που δεν το έχει εισπράξει τους τελευταίους πέντε μήνες, καθώς στην τελευταία απογραφή δεν… βρέθηκε!

Τα χρέη την έχουν «πνίξει», το φτωχικό της λυόμενο κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ είναι 485 ευρώ, ενώ υπάρχουν μέρες που η άτυχη γυναίκα δεν έχει ούτε να φάει! Το όνειρο ωστόσο της 44χρονης γυναίκας είναι άλλο: να μπορέσει να αγκαλιάσει το μικρότερο παιδί της, που τα τελευταία πέντε χρόνια φιλοξενείται από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κυλλήνη.

Για να γίνει ωστόσο αυτό, θα χρειαστούν χρήματα, προκειμένου η άτυχη γυναίκα να υποβληθεί σε μία σειρά επεμβάσεων και θεραπειών σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Βουλγαρία, προκειμένου να μπορέσει να επανακτήσει τη λειτουργία του δεξιού της χεριού.

«Δεν μου έδωσαν ένα πακέτο ζάχαρη!»
«Είχα τη δουλειά μου, τη ζωή μου, το σπίτι μου, τα είχα όλα και τώρα κατάντησα επαίτης» είπε κλαίγοντας στην τοπική εφημερίδα «Πατρίς» η κα. Νίκη και συνέχισε: «Αρρώστησα από εγκεφαλίτιδα και από τότε, τα τελευταία 9 χρόνια, η ζωή που περνά από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από ίδρυμα σε ίδρυμα. Έτσι έχασα και το προνοιακό επίδομα. Έμεινα περίπου 2 χρόνια σε κλινική στην Πάτρα αλλά όταν έγινε η απογραφή είχα φύγει, έμενα εδώ. Δεν με βρήκαν, ούτε ειδοποιήθηκα από πουθενά και έτσι σταμάτησε η χορήγηση του επιδόματος.

Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ εδώ και πέντε μήνες με αποτέλεσμα να χρωστάω παντού. Χρωστάω ακόμα και στο φαρμακείο 300 ευρώ, τα ντουλάπια του σπιτιού μου είναι άδεια, δεν έχω ούτε να φάω, ενώ τώρα θα μείνω και χωρίς ρεύμα καθώς η ΔΕΗ μου ήρθε 485 ευρώ γιατί είναι απλήρωτοι και οι προηγούμενοι λογαριασμοί. Έστειλα σήμερα να μου πάρουν ένα πακέτο ζάχαρη και δεν μου έδωσαν… αφού χρωστάω σε όλους!».

«Δεν έχω αγκαλιάσει ποτέ το παιδί μου» είπε στην εφ. «Πατρίς», με τα δάκρυα να την πνίγουν, η άτυχη γυναίκα και συνέχισε: «Έρχεται το παιδάκι μου και μου χαϊδεύει το ανάπηρο χέρι λέγοντάς μου ”μαμά θα γίνεις καλά” και εγώ δεν ξέρω τι να κάνω. Οι γιατροί μου έδιναν τόσες ελπίδες ότι μπορώ να ανακτήσω τη λειτουργία του χεριού μου και να τον πάρω, για πρώτη φορά, αγκαλιά. Πως όμως; Αφού όχι μόνο για το κέντρο αποκατάστασης δεν έχω χρήματα, αλλά ούτε για φάω; Δεν ζητάω τίποτα παράλογο αλλά ότι ζητά κάθε μάνα, να πάρει το παιδί της αγκαλιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Εύβοια: Ληστές με βαριοπούλες, μαχαίρωσαν ζευγάρι στο κρεβάτι!

Καβάλα: Ο εφιάλτης του ιδιοκτήτη ξεκίνησε όταν κλείδωσε την πιτσαρία…

Πάτρα: Μπουνιές και ξύλο σε γυναικείο ποδοσφαιρικό αγώνα – Βίντεο!


Αρχαία Ολυμπία: Μαθήτριες για όσκαρ τιμιότητας – Έκαναν μια γυναίκα να δακρύσει…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε