Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηλεία: Ο άγνωστος Γερμανός που ξεχασμένος κοιμάται στα χαρτόκουτα!

ΦΩΤΟ από ilialive.gr

Εικόνες που σφίγγουν το στομάχι κοντά στο νοσοκομείο του Πύργου…

Στο δρόμο κοιμάται και πάλι ο «άγνωστος» Γερμανός που τους τελευταίους μήνες ίσως και χρόνια, περιπλανιέται γύρω από το νοσοκομείο Πύργου.

Αν και στις αρχές του καλοκαιριού υπήρξε μέριμνά από το νοσοκομείο Πύργου – από ανθρωπιστικής πλευράς αφού δεν πρόκειται για ασθενή – σήμερα ο Γερμανός έχει βρει νέο πόστο δίπλα στο περίπτερο που βρίσκεται απέναντι από το νοσοκομείο. Ωστόσο παρά τις οχλήσεις σε περισσότερο αρμόδιους φορείς απο την πλευρά του νοσοκομείου, δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποιος να αναλάβει τη φροντίδα του Γερμανού.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς έφτασαν εκεί τα πράγματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr η διερεύνηση που έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου για την ταυτότητα του Γερμανού φανέρωσαν πως πως δεν είναι αυτός που υποστηρίζει και πως φέρει έγγραφα που αντιστοιχούν στον αδερφό του.

Η επικοινωνία του ιδίου με την προξενική αρχή της Πάτρα, αποδείχθηκε προβληματική, με τον ίδιο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να την αποφεύγει εκούσια. Πολύ σύντομα, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου τον φρόντιζε, ο Γερμανός άρχισε να γίνεται φορτικός, να μην φροντίζει για την προσωπική του υγιεινή και να περιφέρεται σε χώρους όπου λάμβαναν χώρα ιατρικές πράξεις, χωρίς κάτι τέτοιο να επιτρέπεται.

Δεν συνετίστηκε με τις παρατηρήσεις που έγιναν από την πλευρά του προσωπικού και της διοίκησης και το νοσοκομείο αναγκάστηκε να καταφύγει στη Δικαιοσύνη για και καταθέσει μήνυση για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Ο Γερμανός οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου και δικάστηκε με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή. Παράλληλα υποχρεώθηκε να δεσμευθεί πως δεν θα μπει ξανά στο χώρο του νοσοκομείου.

Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι ασθενής, δεν χρήζει περίθαλψης και χάρη στην καλοσύνη του προσωπικού και της διοίκησης φιλοξενήθηκε εκεί από το να περιφέρεται γύρω στους χώρους του νοσοκομείου. Όπως υποστηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου η συμπεριφορά του και η έλλειψη συνεργασίας οδήγησε τα πράγματα στα άκρα και πλέον βρίσκεται να κοιμάται και πάλι στα χαρτόκουτα στο δρόμο.

Λύση φαίνεται πως μπορεί να δοθεί μόνο από κάποιο ίδρυμα που θα αναλάβει τη φιλοξενία του, αφού αυτός ο άνθρωπος δείχνει να μην είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στη χώρα του και να δοθεί ένα τέτοιο τέλος στην περιπέτεια που βιώνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε