Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να μην ξανακαεί η Μάκιστος – Μνήμες 2007 “ξύπνησαν” στους κατοίκους [pics]

Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να μην ξανακαεί η Μάκιστος – Μνήμες 2007 “ξύπνησαν” στους κατοίκους [pics]

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν για άλλη μια φορά οι πυροσβέστες στην Ηλεία, στο χωριό της Μακίστου. Οι δυνάμεις που επιχειρούν επικεντρώνονται στο να μην καούν σπίτια, καθώς το πύρινο μέτωπο έχει πλησιάσει επικίνδυνα το χωριό.

Μόλις σουρoύπωσε η κατάσταση φάνηκε να γίνεται καλύτερη, με τη φωτιά να αντιμετωπίζεται στα περισσότερα σημεία.

«Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση», ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σχετικά με το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Μάκιστος, προσθέτοντας ότι «δεν θα έλεγα, πως απειλείται η κοινότητα». Ωστόσο, όπως τόνισε, «χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες». Επίσης, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε ότι «υπάρχει καλύτερη εικόνα και για τα άλλα δύο πύρινα μέτωπα στις περιοχές Κακοτάρι και Πέρσαινα».

Χωρίς Καναντέρ λόγω… πουλιού!

Σύμφωνα με το ilialive, τα αεροσκάφη Καναντέρ επέστρεψαν στη βάση τους καθώς την ώρα της πτήσης χτύπησαν με κάποιο πούλι και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν για έλεγχο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα εναέρια μέσα για να επιχειρήσουνστο μέτωπο εκτός από τα αεροσκάφη τύπου PZL.

Ο εφιάλτης επέστρεψε στη μαρτυρική Μάκιστο

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση, στη Μάκιστο, στη Ζαχάρω. Στο σημείο πήγε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής καθώς η φωτιά από την πρώτη στιγμή, ήταν κοντά σε σπίτια. Λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα, η φωτιά μπήκε στο χωριό, με τους κατοίκους να κάνουν έκκληση για εναέρια μέσα. Σύμφωνα με το PatrisNews τα πρώτα σπίτια του χωριού κύκλωσαν φλόγες!

Σύμφωνα με το PatrisNews λίγο πριν τις 19:00 οι πυροσβέστες κατάφεραν να προστατεύσουν το χωριό από τη φωτιά και τώρα, επικεντρώνονται στις εστίες που είναι γύρω από αυτό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

Στο σημείο βρίσκονται για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης, υδροφόρες του δήμου και της περιφέρειας αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι που δε φεύγουν από τα σπίτια τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Η Μάκιστος, είναι το χωριό που είχε καεί στις μεγάλες φωτιές το 2007 και είχε ξαναχτιστεί με τη βοήθεια της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Το 2009 παραδόθηκε το τελευταίο σπίτι. Σήμρα, το χωριό ζει έναν νέο εφιάλτη!

Πηγή: PatrisNews, Πυροσβεστικό Σώμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ilialive

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις