Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Ηλεία: Πανικός από φωτιά σε βενζινάδικο – Πλησίασε και είδε αυτές τις εικόνες [pics]

Ηλεία: Πανικός από φωτιά σε βενζινάδικο – Πλησίασε και είδε αυτές τις εικόνες [pics]

Λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα ένα βενζινάδικο στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας στο Κάτω Σαμικό. Στο χώρο του καταστήματος σε απόσταση πέντε μέτρων από τις αντλίες…

ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία υποχώρησε μόνη της λόγω έλλειψης οξυγόνου στον κλειστό χώρο. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου όταν έφτασε εκεί και άνοιξε το κατάστημα, είδε να βγαίνουν πυκνοί καπνοί, αλλά οι φλόγες να έχουν σβήσει.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας (20-11-2017) όμως έγινε αντιληπτή αργότερα λόγω της οσμής, από τον ιδιοκτήτη διπλανού καφενείου που μόλις είχε ανοίξει για το πρωί λίγο πριν τις 07.00. Ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όταν έφτασαν είδαν πως η φωτιά είχε καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του γραφείου – καταστήματος του πρατηρίου, με λιπαντικά, εργαλεία, ανταλλακτικά και άλλα είδη αυτοκινήτου, όπως επίσης τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και τη μηχανοργάνωση του καταστήματος.

Τα περισσότερα αντικείμενα είχαν λιώσει από την θερμοκρασία που αναπτύχθηκε στο χώρο. Είναι ευτύχημα το πως δεν επεκτάθηκε στους χώρους των καυσίμων, αλλά και στο διπλανό καφενείο και την οικία του πρώτου ορόφου…

Ο υποδιοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων Κώστας Δρακόπουλος, τόνισε πως η υπηρεσία ενημερώθηκε στις 7:05. «Αμέσως κινητοποιηθήκαμε φοβούμενοι για το συμβάν. Όταν φτάσαμε η φωτιά είχε κατασβηστεί από ιδιώτες. Ήταν στον χώρο του γραφείου και καταστήματος του πρατηρίου και έχουν γίνει αρκετές ζημιές εντός του καταστήματος, αλλά ευτυχώς δεν επεκτάθηκε προς τα έξω.

Έγινε σε χρόνο που ήταν κλειστό, πιθανολογείται από τις 6:00 ίσως και νωρίτερα. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη περίπου στις 7:00 το πρωί που ήρθε για να ανοίξει. Λόγω της μη ύπαρξης οξυγόνου μέσα στο χώρο και ατελούς καύσης η φωτιά επεκτάθηκε μόνο μέσα στο χώρο χωρίς να επεκταθεί προς τα έξω. Υπάρχει οικία από επάνω, καφενείο δίπλα και υπήρχε ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς και ανάφλεξη των αντλιών που είναι σε πέντε μέτρα απόσταση».

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου Γιώργος Νικολόπουλος δήλωσε πως ενημερώθηκε δέκα λεπτά πριν τις εφτά το πρωί για τους καπνούς που έβγαιναν από το κατάστημα. «Όταν ήρθα είδα από την μία πλευρά που είναι τα παράθυρα ότι έβγαιναν καπνοί. Σηκώσαμε τα ρολά, ανοίξαμε και άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί. Μόνο καπνοί όχι φωτιά. Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και τα αίτια δεν τα γνωρίζουμε πλήρως είναι υπό διερεύνηση και θα δούμε τι γίνεται.

Πυρκαγιά δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν, αλλά δύο φορές έχουμε πέσει θύματα κλοπής και εμείς και το καφενείο. Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα και με συναγερμούς και με κάμερες, είναι πάνω στην Εθνική και δεν είναι απομονωμένο».

Στο συμβάν μετέβη και ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιάννης Πετρούτσος μαζί με αξιωματικούς του ανακριτικού τμήματος για να εξετάσουν την υπόθεση. Το σπασμένο παράθυρο που εντοπίστηκε φανερώνει πως είναι πιθανός ο εμπρησμός ως αιτία της πυρκαγιάς, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση βραχυκυκλώματος.

Πηγή: ilialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις