Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηλεία: Πλησίασαν και είδαν αυτές τις εικόνες μέσα στο σπίτι τους – Πάγωσε το ζευγάρι [pics]

Ηλεία: Πλησίασαν και είδαν αυτές τις εικόνες μέσα στο σπίτι τους – Πάγωσε το ζευγάρι [pics]

Το ανδρόγυνο έλειπε για δουλειές και κάποια στιγμή πήρε το δρόμο της επιστροφής. Τις εικόνες που είδαν όταν πλησίασαν δεν πρόκειται να τις ξεχάσουν ποτέ…

Είδαν το βιoς τους να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά χθες το μεσημέρι (29-11-2017) ένας 68χρονος με τη σύζυγό του στο Γούμερο στην Ηλεία, καθώς η αγροικία στην οποία έμεναν μόνιμα στον συνοικισμό «Πάγκαλη», περίπου 2 χλμ από το χωριό, έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στη μία χθες το μεσημέρι, από αδιευκρίνιστη μέχρι τώρα αιτία, τη στιγμή που το ανδρόγυνο βρισκόταν στο λιοστάσι για την ελαιοσυγκομιδή. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα σε όλους τους χώρους της οικίας, με συνέπεια να βυθιστεί μέχρι και η στέγη προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή.

Τη φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιλήφθηκε ένας πυροσβέστης που μένει στο χωριό, καθώς είδε από κοντινή απόσταση τον καπνό και ειδοποίησε αμέσως την Πυροσβεστική. Λίγα λεπτά αργότερα επιχείρησαν στο σημείο πέντε πυροσβεστικά οχήματα από Πύργο και Ολυμπία, με 15 άνδρες και επικεφαλής τον υποδιοικητή Κώστα Κατσαριώτη, σβήνοντας τη φωτιά, ενώ οι ιδιοκτήτες του σπιτιού προσπαθούσαν να συνειδοτοποιήσουν τι τους είχε συμβεί.

Η φωτιά δεν είχε αφήσει τίποτα, αφού έκαψε ό,τι υπήρχε μέσα, από ρούχα, έπιπλα και έγγραφα, μέχρι και την πρώτη παρτίδα λάδι που είχαν μαζέψει από το λιομάζωμα.

Στάχτη η αγροικία στην Ηλεία

Όπως τόνισε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος της ΤΚ Γουμέρου, Νίκος Αναστασόπουλος, ήδη οι κάτοικοι του χωριού έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν το ανδρόγυνο με την παροχή ρουχισμού και άλλων ειδών, ενώ σε συνεννόηση με τον ιερέα του Γουμέρου σχεδιάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα αποκατασταθεί η κατεστραμμένη αγροικία.

Πηγή: patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις