Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ηλεία: Το παράπονο και η καταγγελία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την ώρα που όλοι περιμένουν την τελετή έναρξης, οι διοργανωτές έκαναν ακόμα μία γκάφα, που προκαλεί αντιδράσεις…

Όπως κατήγγειλε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας οι διοργανωτές των Αγώνων του Λονδίνου δεν προσκάλεσαν όπως συνηθίζεται στην τελετή ‘Εναρξης τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά, μα ούτε κάποιον άλλο θεσμικό φορέα από την Ηλεία.

Πρόσκληση που θεσμικά έχει καθιερωθεί στις τελευταίες τελετές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Με δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, καυτηρίασε το θέμα και κάλεσε την Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε επίσημη διαμαρτυρία προς τους Βρετανούς. Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση:

«Οι 30οι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας (ΛΟΝΔΙΝΟ 2012) ξεκίνησαν με το άναμα της Ιερής Φλόγας της Ολυμπίας, που μετά από την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε από το Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, θα λάμπει και θα φωτίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εμείς ως Ηλείοι και Ολύμπιοι, χαιρετίζουμε τους Αγώνες αυτούς και ελπίζουμε πως το Φως της Ολυμπίας θα φωτίζει και θα εμπνέει με τα πανάρχαια οικουμενικά μηνύματα της αγάπης, της ελπίδας, της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών.

Σε αυτή την γιορτή, που οι ρίζες της είναι πολύ μακρινές, όταν οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν το 776 π.Χ στην Αρχαία Ολυμπία και οι σύγχρονοι το 1896 , υπάρχει μια τεράστια έλλειψη που είναι και προσβολή για όλους τους Έλληνες και περισσότερο για τους Ηλείους και τους Ολυμπίους. Από την τελετή έναρξης και όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στο Λονδίνο το 2012, δεν έχει προσκληθεί κανείς Ηλείος, ούτε Ολύμπιος, ούτε καν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας  ή  η Δημοτική Αρχή ή η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Αυτή η απαράδεκτη εξαίρεση μας προσβάλλει και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διαμαρτυρηθεί για αυτό και να αποκατασταθεί το ηθικό, το τίμιο και το πραγματικό. Δεν μπορεί να εξαιρείται από αυτή την παγκόσμια γιορτή η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αρχαία Ολυμπία και η διοργανώτρια πόλη Ήλιδα, που αυτές «γέννησαν» τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ολυμπιακή Ιδέα και χάρις αυτών τελούνται οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Επαναλαμβάνω ότι θεωρούμε απρέπεια αυτή την ενέργεια, την εξαίρεση της Ολυμπίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην επαναληφθεί στο μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Έβαλε φωτιά στον έναν και σκότωσε τον άλλο! – Άγριο φονικό στη Σύρο

Κρήτη: Επιδόματα ανεργίας δια της μεθόδου της… πλαστογραφίας!

Κως: Κακοποίησαν τις γυναίκες τους – Στο νοσοκομείο τα δύο θύματα!

Πάτρα:Μαρτύριο για 60€ – Την έδεσαν στο κρεβάτι με ζώνη!

Μεσολόγγι:Ο Αλβανός περίμενε πως και πως, να κάνουν το σταυρό τους!

Χανιά: Η καφετέρια δεν σέρβιρε μόνο καφέ τα βράδια…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε