Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιωάννινα: Γιάουρτια και αυγά σε παρουσιαστή την ώρα του δελτίου! Video

Ιωάννινα: Γιάουρτια και αυγά σε παρουσιαστή την ώρα του δελτίου! Video

Επίθεση στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος Tv1 έκαναν χθες λίγο μετά τις 9 κουκουλοφόροι και ενώ το δελτίο ειδήσεων βρισκόταν σε εξέλιξη με καλεσμένο στο studio.

Oι δράστες  εισέβαλαν στο studio, επιτέθηκαν φραστικά αλλά και πετώντας αυγά και γιαούρτια στον παρουσιαστή Παναγιώτη Μπούρχα.

Ο λόγος της επίθεσης ήταν όπως αναφέρει το palmosipirou.gr γιατί την περασμένη πέμπτη στην εκπομπή “Εν λευκώ” o Παναγιώτης Μπούρχας φιλοξένησε τηλεφωνικά τον εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της εισβολής:

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, ο οποίος τονίζει:

“Τέτοιες ακραίες ενέργειες ενάντια στην δημοσιογραφική δεοντολογία και την ελευθερία της έκφρασης, όχι μόνο δεν πολεμούν αποφασιστικά και αποτελεσματικά το μέτωπο του φασισμού, που προστατευόμενο και ίσως προβαλλόμενο από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τις δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ διεκδικεί θέση στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά αποτελούν βούτυρο στο ψωμί τους και εγείρουν προσχήματα κατασυκοφάντησης και χτυπήματος του κινήματος αντίστασης του λαού.

Οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της δημοκρατίας, είχαν (και έχουν) το δικαίωμα της απαίτησης βήματος έκφρασης από τον σταθμό για την δημοσιοποίηση των θέσεων και των αρχών τους και όχι της προσωπικής στοχοποίησης. Η δημοκρατία το μόνο που δεν φοβάται είναι ο διάλογος. Αντίθετα, ο φασισμός, το πρώτο πράγμα που κατέλυσε, όπου επεβλήθη ήταν η ελευθερία του λόγου”.

Aνακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Πριν από μία εβδομάδα, ο τηλεοπτικός σταθμός Ήπειρος TV1 έδωσε τον λόγο για 8 λεπτά στον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Επρόκειτο για τη μοναδική φορά που στέλεχος της Χρυσής Αυγής εκλήθη σε κανάλι της περιφέρειας για να παρουσιάσει τις βασικές προγραμματικές θέσεις του κόμματος. Εκτός των άλλων τόνισε ότι ζούμε σε μία κατ’ επίφαση δημοκρατία και αυτό το αντελήφθησαν πλέον και οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο σταθμό. (…)

Για τη συγκεκριμένη παράνομη επίθεση ουδείς συνελήφθη, παρ’ όλο που τα εν λόγω άτομα είναι πασίγνωστα στις αρχές. Δε μιλάμε για απλή ασυλία, αλλά για ξεκάθαρη παρακρατική δράση, που προωθείται ανοικτά από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. Δεν είναι τυχαίο πως για όσες εγκληματικές επιθέσεις έχουν στόχο τη Χρυσή Αυγή το τελευταίο διάστημα (με κορυφαία την εισβολή στα γραφεία μας στην Πάτρα) δεν έχει σημειωθεί ούτε μία προσαγωγή!”

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε