Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ιόνια Οδός: Αντίρριο Γιάννενα σε 1 ώρα και 40 λεπτά – Αλλάζει τα πάντα ο αυτοκινητόδρομος σταθμός [vids]

Ιόνια Οδός: Αντίρριο Γιάννενα σε 1 ώρα και 40 λεπτά – Αλλάζει τα πάντα ο αυτοκινητόδρομος σταθμός [vids]

Ο αυτοκινητόδρομος που εγκαινιάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα αλλάζει τα δεδομένα στις μετακινήσεις. Τι πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί…

Στην ανακοίνωση της Νέας Οδού με την ευκαιρία των χθεσινών εγκαινίων της Ιόνιας Οδού από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται: “Η Ιόνια Οδός, είναι ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, 196 χιλιομέτρων, που διασχίζει δύο περιφέρειες (Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) και 4 νόμους (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων). Είναι ένα έργο ανάπτυξης, το οποίο συντηρεί, λειτουργεί και διαχειρίζεται η εταιρία Παραχώρησης Νέα Οδός και κατασκεύασε η ΤΕΡΝΑ, η κατασκευαστική εταιρία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η Ιόνια Οδός, ήρθε να καλύψει μια απαίτηση ετών, να βγάλει την Ήπειρο από την απομόνωση και να συνδέσει όλη τη Δυτική Ελλάδα. Πλέον, το ταξίδι των 3 ωρών και 30 λεπτών από το Αντίρριο ως τα Ιωάννινα, έχει μετατραπεί σε μια άνετη και ασφαλή διαδρομή της 1 ώρας και 40 λεπτών. Πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο με τεράστια σημασία- κοινωνική και αναπτυξιακή, αφού:

  • Συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο.
  • Προσφέρει επαρκέστερη σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας.
  • Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Η κατασκευή της Ιόνιας Οδού αποτέλεσε τεράστια πρόκληση, καθώς πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη, σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες γεωλογικές συνθήκες, έντονο ανάγλυφο και υψηλές γεωτεχνικές προκλήσεις. Στα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινητοδρόμου συναντάμε: 4 σήραγγες διπλής κατεύθυνσης, συνολικού μήκους 11,2 χλμ. 24 γέφυρες, συνολικού μήκους περίπου 7 χλμ. 77 κάτω & 24 άνω διαβάσεις…

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε ότι πέραν των υποδομών υψηλών προδιαγραφών, στη διάθεσή κάθε οδηγού που χρησιμοποιεί την Ιόνια Οδό, βρίσκεται και μια σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης όπως:

  • 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας
  • 4ψήφιος αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075
  • Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 2641 306 306
  • Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις