Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Προσεύχονται για μια καλύτερη νύχτα

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Προσεύχονται για μια καλύτερη νύχτα
ΦΩΤΟ από imerazante

Μετά το χθεσινό, εφιαλτικό βράδυ που έζησαν οι κάτοικοι, αυτό που ελπίζουν απόψε είναι να περάσουν ένα πιο ήσυχο βράδυ, χωρίς τον πύρινο εφιάλτη που κατέστρεψε τις περιουσίες τους από τη μια στιγμή στην άλλη.

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στις Μαριές, με τις ελπίδες των αξιωματικών της Πυροσβεστικής να μεγαλώνουν, ως προς την πορεία και την εξέλιξη της κατάστασης. Ο κίνδυνος για το χωριό έχει απομακρυνθεί μεν ωστόσο παραμένουν όλοι σε επιφυλακή, για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων, στις εναλλαγές χλωρής και καμένης βλάστησης σε όλη την περιοχή.

Οι αναζωπυρώσεις άλλωστε αποτελούν, δυστυχώς, μόνιμη απειλή. Νωρίς το απόγευμα κόπασαν και οι μέτριοι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστών. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση απόψε το βράδυ και αύριο.

Τρεις προσαγωγές υπόπτων για τις φωτιές

Την ίδια ώρα, σε μεγάλη κινητικότητα είναι οι Αρχές, οι οποίες προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό. Ειδικότερα, οι Αρχές προσήγαγαν 2 Έλληνες και έναν Αλβανό οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για εμπρησμό. Λίγο αργότερα, ο Αλβανός αφέθηκε ελεύθερος ενώ οι άλλοι δυο εξετάζονται.

Οι Αρχές είναι σε έντονη κινητικότητα για τον εντοπισμό των εγκληματιών που εικάζεται ότι ευθύνονται για τις φωτιές. Στο νησί έχει σπεύσει η Ειδική Ομάδα Αντιμετώπισης Αδικημάτων Εμπρησμού ενώ και η τοπική Ασφάλεια είναι «στο πόδι».

Πηγή: imerazante

 

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις