Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κέρκυρα: Τρίτη μέρα απεργίας των ναυτεργατών – Επιστολή στον Υπουργό

Κέρκυρα: Τρίτη μέρα απεργίας των ναυτεργατών – Επιστολή στον Υπουργό
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, απέστειλαν σήμερα οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας που συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους για δεύτερο διαδοχικό 48ωρο, «κρατώντας δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας.

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας, στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, στον Α’ και Β’ υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος και στη διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας, οι ναυτεργάτες αναφέρουν: «Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και πλήθος εγγράφων όπου σας έχουμε γνωρίσει τα αιτήματα και τις προτάσεις μας, εν εξελίξει της κλιμάκωσης της τοπικής απεργίας, ζητάμε άμεσα να μας γνωρίσετε εγγράφως τις θέσεις του ΥΝΑΝΠ σχετικά με την επαναφορά της ωριαίας διακοπής στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας. Την καταβολή του επιδόματος νυκτερινής εργασίας. Την κατάργηση της υποπαραγράφου ΙΣΤ2 του νόμου 4524/2014 της μεταφοράς διακοπής δρομολογίων σε άλλα πλοία».

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας «Άγιος Σπυρίδων», Χρήστος Βιτουλαδίτης, η απεργία των ναυτεργατών θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου, ενώ αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις, από τους αρμόδιους, εγγράφως, οι απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να παραμείνουν σε εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις