Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Ξεσπάει ο Δήμαρχος Κέρκυρας για τη Χρυσή Αυγή – Μηνυτήρια αναφορά εναντίον του

Ξεσπάει ο Δήμαρχος Κέρκυρας για τη Χρυσή Αυγή – Μηνυτήρια αναφορά εναντίον του
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος σε δηλώσεις του για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Κέρκυρα Ιωάννη Αϊβατίδη, λόγω μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο δεύτερος σε βάρος του.

Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε, όπως τόνισε ο δήμαρχος, η παρέλαση του τουρκικού χορευτικού συγκροτήματος από την Προύσα το Nilufer Folk Cance Ensemble/Bursa με τη σημαία του κράτους τους, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Κέρκυρας, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του δήμου Κέρκυρας.

«Το φασισταριό της χούντας των συνταγματαρχών άνοιξε την πόρτα στην Κύπρο, αυτούς υποστηρίζει η ΧΑ. Επομένως μαθήματα τέτοιου πατριωτισμού δεν μας αφορούν. Κλείνουμε τα αφτιά μας και γυρνάμε την πλάτη» είπε μεταξύ άλλων για το θέμα ο Κώστας Νικολούζος επισημαίνοντας ακόμη τα εξής: «Πάντα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το παράλογο το οποίο συνδέεται με το μίσος, την κακία, τον ρατσισμό. Έμαθα για τη μηνυτήρια αναφορά όσο ήμουν στο εξωτερικό. Ήρθε ένα χορευτικό συγκρότημα, όπως όλα τα συγκροτήματα που έρχονται, είτε παίζουν ποδόσφαιρο, είτε παίζουν φλάουτο και είχαν τη σημαία τους, ποια είναι η προσβολή; Και πέρσι είχαμε το φεστιβάλ χορωδιών και είχαμε ένα εξαιρετικό συγκρότημα από την Κωνσταντινούπολη το οποίο πήρε και πρώτο βραβείο και κουβαλούσε τη σημαία του, όπως οι Αμερικάνοι, οι Σλοβένοι. Κάθε έθνος έχει τη σημαία του. Ποια είναι η προσβολή; Εξάλλου με την Τουρκία είμαστε γείτονες. Τώρα αν το μυαλό και η καρδιά του κ. Αϊβατίδη θυμήθηκε το μίσος της “Τουρκιάς”, να του υπενθυμίσω ότι η σύντροφοί του ήταν αυτοί που άνοιξαν την Κερκόπορτα στην Κύπρο. Επομένως μαθήματα τέτοιου πατριωτισμού δεν μας αφορούν. Κλείνουμε τα αφτιά μας και γυρνάμε την πλάτη. Εμείς αγαπάμε την πατρίδα και το έχουμε δείξει» είπε ο κ. Νικολούζος.

Στο πλευρό του δημάρχου Κέρκυρας βρέθηκε σήμερα η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα που σε δελτίου Τύπου αναφέρει τα εξής: «Θα ήταν για γέλια, αν ο κ. Αΐβατίδης δεν έκρυβε από κάτω το γνωστό εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο μήνυμα της δολοφονικής οργάνωσης με τον κοινοβουλευτικό μανδύα. Κι ο μόνος λόγος που απαντάμε σε τέτοιες φαιδρότητες είναι ακριβώς γιατί κάτω από το φαιδρό κρύβεται το επικίνδυνο. Αυτό που οδήγησε σε ντροπιαστικές περιπέτειες της Ιστορίας. Η χώρα μας και το νησί μας δεν κινδυνεύουν από το κυμάτισμα μιας ξένης σημαίας στο πλαίσιο πολιτιστικών, αθλητικών ή άλλων εκδηλώσεων. Αντίθετα, αυτές τις ανταλλαγές και συνεργασίες τις θεωρούμε πλούτο και γέφυρα ανάμεσα στους λαούς και τις κοινωνίες που θέλουν να ζουν και να δημιουργούν ειρηνικά και σε συνεργασία. Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος είναι οι προσπάθειες του χρυσαυγίτη βουλευτή να μετατρέψει το νησί μας σε στρατόπεδο εθνικοφρόνων άλλων εποχών. Αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα πέσουν όλες στο κενό» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι πριν από χρόνια τον Οκτώβριο του 2015, ο ίδιος βουλευτής της Χ.Α. κατέθεσε μήνυση και κατά του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου, υποστηρίζοντας τότε ότι «ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, με πολιτική σκοπιμότητα, τον απέκλεισε, τελείως αναιτιολόγητα και παράνομα από τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την εθνική επέτειο του έπους του ‘40 και συγκεκριμένα επειδή τον εξαίρεσε από τον κατάλογο των επισήμων προσώπων στην κατάθεση στεφάνων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις