Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γυρίσματα για τη γαστρονομία της Ηπείρου κάνει ρωσική τηλεοπτική εκπομπή

Γυρίσματα για τη γαστρονομία της Ηπείρου κάνει ρωσική τηλεοπτική εκπομπή
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στην Περιφέρεια Ηπείρου θα πάει τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου συνεργείο του ρωσικού τουριστικού τηλεοπτικού σταθμού “Μόγια Πλανέτα” (“Ο Πλανήτης μου”), για να κάνει γυρίσματα με στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής.

Τα δύο ημίωρα ντοκιμαντέρ, που πρόκειται να προβληθούν στο πλαίσιο της εκπομπής “Πλανέτα Βκούζοφ” (“Πλανήτης Γεύσεων”) με τον δημοφιλή τηλεοπτικό παρουσιαστή Αντόν Ζάιτσεφ, θα παρουσιάζουν παραδοσιακές και σύγχρονες ηπειρώτικες συνταγές για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, και θα πλαισιώνονται από περιηγητικά πλάνα από τα τουριστικά αξιοθέατα της Άρτας, της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός “Μόγια Πλανέτα” είναι ο κορυφαίος τουριστικός σταθμός της Ρωσίας με περισσότερους από 75 εκατομμύρια τηλεθεατές στη Ρωσική Ομοσπονδία και στις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, ενώ ξεπερνούν το 1.000.000 οι συνδρομητές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εκπομπή “Πλανέτα Βκούζοφ” έχει βραβευθεί ως η καλύτερη γαστρονομική εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης και έχει μέχρι σήμερα επισκεφθεί 24 χώρες. Στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά. Οι εκπομπές μεταδίδονται κάθε Σάββατο, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος του τηλεοπτικού καναλιού μία εκπομπή μπορεί να επαναληφθεί έως και 17 φορές μέσα σε ένα μήνα, πολλαπλασιάζοντας την απήχησή της στο κοινό.

Τη ρωσική αποστολή έχει συντονίσει το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους κατά τόπους φορείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ήπειρος Τελευταίες ειδήσεις