Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιωάννινα: Σε προσωρινή αργία δύο γιατροί για παράνομες συνταγογραφήσεις

Ιωάννινα: Σε προσωρινή αργία δύο γιατροί για παράνομες συνταγογραφήσεις

Σε προσωρινή αργία ενός μήνα τέθηκαν απο τον διοικητή του νοσοκομείου Χατζηκώστα οι δύο γιατροί, για υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στα τοπικά MME, ο διοικητής του νοσοκομείου Χατζηκώστα Ευάγγελος Καρβούνης, το νοσοκομείο έλαβε στα τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου 2 έγγραφα απο την 6η ΥΠΕ, μέσω των οποίων γνωστοποιούνταν ότι επιβλήθηκαν από τον ΕΟΠΠΥ σε βάρος δυο ιατρών ΕΣΥ του Χειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου κυρώσεις (χρηματικό πρόστιμο), διότι κατά τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά εκ μέρους τους, αναληθή παραστατικά ή στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση – πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας της υπηρεσίας  Ελέγχου Δαπανών Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, διαπιστώθηκε  ότι υπήρχε έκδοση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση επιθεμάτων με τη χρήση της ίδιας φωτογραφίας σε διαφορετικούς ασφαλισμένους, έκδοση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων  που είχαν χρησιμοποιηθεί απο έναν ή και περισσότερους άλλους γιατρούς σε διαφορετική γνωμάτευση και για διαφορετικούς ασφαλισμένους .

Ο κ.Καρβούνης αποκάλυψε πως υπήρχε και έκδοση επιθεμάτων, όπου ο ιατρός είχε δηλώσει την ένδειξη σακχαρώρη διαβήτη  για τον  ασφαλισμένο που όμως, όπως προέκυψε απο την έρευνα, ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος δεν είχε λάβει ποτέ ανάλογη αντιδιαβητική  φαρμακευτική αγωγή κατά τα έτη 2012-2015 .

Οι έγγραφες απολογίες των ιατρών κρίθηκαν ανεπαρκείς από την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση έκρινε ότι επειδή από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να τεθούν οι εν λόγω ιατρών σε αργία, επειδή υφίσταται κατεπείγουσα περίπτωση αποτροπής τέλεσης νέων παραπτωμάτων και επειδή υπάρχει ανάγκη προστασίας του κύρους της υπηρεσίας και του δημοσίου συμφέροντος, αποφασίζει την αναστολή άσκησης καθηκόντων των δυο γιατρών.

Οι έγγραφες απολογίες των  δύο γιατρών θα εισαχθούν στο επόμενο ΔΣ του Νοσοκομείου  την επόμενη Παρασκευή, ώστε να αποφασιστεί η περαιτέρω πειθαρχική διαδικασία.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κόστος της ζημίας για το Ελληνικό Δημόσιο  Σύστημα, ο κ .Καρβούνης γνωστοποίησε πως μέχρι στιγμής το ακριβές εύρος της ζημίας  δεν έχει γίνει γνωστό, για να  διαβεβαιώσει στη συνέχεια  πως έχουν γίνει  όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.

Αναφορικά με την παράνομη διαδικασία, ο διοικητής αποκάλυψε πως η έρευνα αφορά στα έτη 2012-2015 ,ενώ για τους δύο συγκεκριμένους γιατρούς οι ημερομηνίες  των περιστατικών αφορούν στο έτος 2015.

Πηγή: epirus-tv-news

Ήπειρος Τελευταίες ειδήσεις