Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ακόμα ένα παγιδευμένο ΑΤΜ στα Μάλια!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Και δεύτερο κρούσμα παγίδευσης ΑΤΜ καταγράφηκε στο νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου και των Μαλίων. Το πρώτο περιστατικό είχε εκδηλωθεί τον περασμένο Απρίλιο στο ΑΤΜ της Παγκρήτιας Τράπεζας στις Κάτω Γούβες…

Τύχη… βουνό είχε μία 19χρονη κοπέλα από τη Μ. Βρετανία η οποία πήγε σε ΑΤΜ που βρίσκεται στον παραλιακό των Μαλίων, διαπίστωσε ότι η κάρτα της ήταν διαφορετική και μόνον όταν για δεύτερη φορά προσπάθησε να την βάλει μέσα, κατάλαβε ότι δεν ήταν η δική της κάρτα αλλά ένα….ομοίωμα!

Σύμφωνα με το cretalive.gr, όταν κατήγγειλε το περιστατικό στους αστυνομικούς, οι αξιωματικοί του Α.Τ Χερσονήσου από μία προσεκτικότερη παρατήρηση είδαν ότι το ομοίωμα στην κάτω πλευρά είχε μία μπαταρία κινητού τηλεφώνου, υπήρχε καλωδίωση, ενώ υπήρχε κι ένα μεταλλικό τσιπ που ήταν στην υποδοχή της κάρτας.

Ακόμη πρόσεξαν ότι υπήρχε μία μικρή τρύπα όπου τοποθετούνταν μικροκάμερα για την αντιγραφή όπως εκτιμάται του κωδικού pin. Στο σημείο όπου βρισκόταν το παγιδευμένο ATM δεν υπήρχε κάμερα ασφαλείας, κάτι που φαίνεται πως γνώριζαν οι δράστες και γι’ αυτό επέλεξαν το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων δεν προκύπτει κάτι αξιοποιήσιμο, αφού ήταν στραμμένες οι περισσότερες σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε