Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ηράκλειο: Αμφισβητεί το πόρισμα για το θάνατο του βρέφους ο γιατρός του ΠΑΓΝΗ

φωτό από prismanews.gr
φωτό από prismanews.gr

Ανεπάρκειες και παραλείψεις διαπιστώνει στο πόρισμα της ΕΔΕ που του καταλογίζει ξεκάθαρες ευθύνες για τον θάνατο του 11μηνου αγοριού της οικογένειας Κοσμαδάκη, ο γιατρός που χειρίστηκε το περιστατικό.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι τα συμπεράσματα που προκύπτουν δεν είναι βέβαια καθώς το αποδεικτικό υλικό είναι ανεπαρκές.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο ίδιος:

Πρέπει να θεωρείται αυτονόητος ο σεβασμός μου στις προβλεπόμενες διαδικασίες. Οφείλω να επισημάνω ότι η ΕΔΕ δεν καταλήγει σε συμπεράσματα βέβαια και οριστικά. Στηρίζεται σε υποθέσεις και σε ανεπαρκές αποδεικτικό υλικό. Δεν θα απαντήσω δημόσια στις όποιες αιτιάσεις. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Αυτή είναι και ο οριστικός κριτής

Το πόρισμα

Όπως αναφέρει το prismanews.gr το πόρισμα, που φέρει την υπογραφή του καθηγητή ουρολογίας του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης Φραγκίσκου Σοφρά, εξιστορεί όλη την παραμονή του 11μηνου αγοριού στην παιδοχειρουργική, από τη στιγμή που μπήκε μέχρι που κατέληξε ενώ καταγράφει και όλες τις παραλείψεις που εντόπισαν οι επιστήμονες.

Το σημαντικότερο ωστόσο σημείο του πορίσματος είναι εκείνο που αναφέρεται στην παιδοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ, μία κλινική που δέχεται το σύνολο των περιστατικών από το νότιο Αιγαίο και παρόλα αυτά οι επιστήμονες διαπίστωσαν… δυσλειτουργία!

Δεν έγινε τίποτα έγκαιρα

Με αυτό το δεδομένο και αφού γίνεται μία μακροσκελέστατη ανάλυση στα όσα έπραξαν οι γιατροί στα χειρουργεία και στη νοσηλεία του 11μηνου αγοριού, το πόρισμα καταλήγει ότι:

Συμπερασματικά ο θάνατος του βρέφους προηγήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από σήψη και σηπτική καταπληξία λόγω ισχαιμικής νέκρωσης και διάτρησης του εντέρου. Θα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια της μη έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης της σήψης.

Επιπλέον οι δύο επικεφαλής  υπενθύμισαν ότι και η ιατροδικαστική έκθεση προσδιορίζει ιατρικό λάθος στην όλη υπόθεση. “Σας έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι σε μας δε θεωρείται φυσιολογικό ένα παιδί να δέχεται 3 χειρουργεία σε 3 μέρες και να καταλήγει την 4η μέρα. Όλα θα είναι γρήγορα, διάφανα και δε θα χαριστούμε σε κανένα”, κατέληξε ο Νίκος Κοκκίνης.

Πάντως όλα δείχνουν εκ των υστέρων ότι ενώ το παιδί μπορούσε να σωθεί έστω και στο παρά … 5 οι κακοί χειρισμοί του στέρησαν τη ζωή, λένε τώρα οι υπεύθυνοι αλλά και το ίδιο το πόρισμα που είναι καταπέλτης και για το επιστημονικό προσωπικό αλλά και για την ίδια την παιδοχειρουργική κλινική που ως φαίνεται βρίσκεται σε κακά χάλια αν και εκεί μέσα υπάρχουν αμέτρητοι γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά.

Τι λέει η οικογένεια

Την ίδια στιγμή η οικογένεια του 11μηνου αγοριού που έσβησε τόσο γρήγορα και τόσο άδικα κινείται νομικά ζητώντας το δίκιο της και μην μπορώντας να σβήσει τον πόνο της. Έτσι η δικηγόρος της οικογένειας Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη σε δηλώσεις της τόνισε ότι αυτός που έχει τη βασική ευθύνη είναι ο χειρουργός που ανέλαβε το παιδί. “Θεωρούμε ωστόσο ότι συγκλίνουσα ευθύνη έχουν και οι άλλοι παράγοντες που δεν ενδιαφέρθηκαν καν. Έδειξαν αμέλεια. Όλοι έχουν ευθύνες και οι ευθύνες αυτές θα πρέπει να αποδοθούν καθώς επίσης και οι ανώτατες πειθαρχικές ποινές που είναι αυτή της αργίας. Έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα της ΕΔΕ και αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι φέρουν ευθύνη…”

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο παιδοχειρουργός υποστηρίζει ότι για την δραματική εξέλιξη της υπόθεσης ευθύνεται μεταξύ άλλων, τα ράμματα που ζήτησε και δεν του έδωσαν, η αναισθησιολόγος, αλλά και – ούτε λίγο, ούτε πολύ- οι ίδιοι οι χαροκαμένοι γονείς που το πήγαν στο νοσοκομείο με παραμελημένη τομή ενώ την ίδια ώρα η μητέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσκομίσει ακόμα και αναλυτικό λογαριασμό τηλεφώνου με τις κλήσεις που είχε κάνει στο γιατρό γιατί έβλεπε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αλλά κανείς δεν ενδιαφερόταν για να σώσει το παιδί της…

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: Ιατρικό λάθος και επίσημα “δείχνει” το πόρισμα για το θάνατο του βρέφους στο ΠΑΓΝΗ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε