Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ηράκλειο: Απάλλαξαν λόγω… βλακείας τον ”κλέφτη της συμφοράς”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η περίπτωση ενός 24χρονου Ηρακλειώτη άφησε… άφωνο το ακροατήριο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.  Ακόμα και οι αστυνομικοί της συνοδείας γελούσαν με τα καμώματα του!

Ο «πρωταγωνιστής» της ιστορίας βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια και οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου επειδή «εισέβαλε» σε ξένο σπίτι. Ένα λογικό σενάριο θα ήταν ο νεαρός να μπήκε στο σπίτι για να κλέψει.

Στην πραγματικότητα πρόκειται μάλλον για ταλαίπωρο της ζωής που πιο πολύ σε «κλέφτη της συμφοράς» παραπέμπει παρά σε κάποιον «ψημένο» και επικίνδυνο διαρρήκτη. Όπως προέκυψε, το σπίτι ανήκει σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Ηρακλειωτών, οι οποίοι χθες βρέθηκαν στο δικαστήριο ως μάρτυρες στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 24χρονος μπήκε στο σπίτι και έβαλε σε ένα κουτί τα… κλοπιμαία. Μην φανταστείτε ότι άπλωσε το χέρι σε κοσμήματα και αντικείμενα αξίας. Τα… πειστήρια του εγκλήματος ήταν μεταξύ άλλων λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη, πιπέρι και ένας φακός.

Αντί ωστόσο να το βάλει στα πόδια, σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί την οικογενειακή θαλπωρή του σπιτιού και να ρίξει έναν υπνάκο. Μέχρι βέβαια που έγινε αντιληπτός από την οικοδέσποινα του σπιτιού, η οποία- όπως ήταν φυσικό- πανικοβλήθηκε στην θέα του αγνώστου «εισβολέα».

Στο σημείο αυτό πλέον ο 24χρονος έδωσε …ρεσιτάλ, κάνοντας πολλούς χθες (11-10-2011) στο δικαστήριο να απορήσουν με την συμπεριφορά του. Η ηλικιωμένη ένοικος του σπιτιού του έβαλε τις φωνές και του ζήτησε να φύγει γιατί θα καλούσε την Αστυνομία. Τότε ο 24χρονος κάθισε ατάραχος στο τραπέζι της κουζίνας και με νηφάλιο ύφος, της είπε: «Μέχρι να έρθει η Αστυνομία, φτιάξε μου έναν φραπέ!».

Η γυναίκα τον κοίταξε αποσβολωμένη καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα άκουγε. Το βέβαιο είναι ότι ο 24χρονος παρέμεινε στο σπίτι μέχρι που έφθασαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.

Η γυναίκα στην κατάθεση της, ανέφερε ότι ο νεαρός που μπήκε στο σπίτι της δεν ήταν επιθετικός ενώ επισήμανε ότι
η αξία των… κλοπιμαίων δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ. Τελικά το δικαστήριο τον έκρινε αθώο…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε