Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Απέπλευσε το πλοίο με τα αγροτικά προϊόντα

Ηράκλειο: Απέπλευσε το πλοίο με τα αγροτικά προϊόντα

Απέπλευσε στις 11:20 το βράδυ για τον Πειραιά το πλοίο «Φαιστός Παλάς» των Μινωικών Γραμμών μεταφέροντας περίπου 100 νταλίκες με πάνω από 3.000 τόνους ευπαθών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, δίνοντας μια σημαντική ανάσα στους παραγωγούς πρώιμων κηπευτικών.

Από νωρίς το απόγευμα, δεκάδες νταλίκες από την Ιεράπετρα, τη Μεσαρά τη Βιάννο και το Ρέθυμνο, που ήταν σταθμευμένες στον προβλήτα 6, αφού ζυγίσθηκαν άρχισαν να φορτώνονται στο πλοίο και η διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, ενώ μεσολάβησε και τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας στο πλοίο όπου και έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι για να αποδειχθεί ότι επρόκειτο για φάρσα.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου βρισκόταν συγκεντρωμένοι πολλοί αγρότες οι οποίοι παρέμειναν εκεί μέχρι την ώρα του απόπλου του πλοίου με τα προϊόντα τους.

Επίσης στο λιμάνι βρέθηκαν ο γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Γιώργος Δεικτάκης και οι δήμαρχοι Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη και Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης.

Το πλοίο δρομολογήθηκε μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις του γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, των εκπροσώπων των τοπικών φορέων και των αγροτών με αρμοδίους του Υπουργείου Ναυτιλίας και της πλοιοκτήτριας εταιρείας αφού χιλιάδες τόνοι πρώιμων κηπευτικών κινδύνευαν να οδηγηθούν στις χωματερές λογω της απεργίας της ΠΝΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: “Πράσινο φως” για τη φόρτωση των αγροτικών προϊόντων στο πλοίο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε