Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Δολοφονία Ρουσάκη – Η ώρα της δίκης και των απαντήσεων…

Ηράκλειο: Δολοφονία Ρουσάκη – Η ώρα της δίκης και των απαντήσεων…

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται το μεσημέρι, οι 21 νεαροί που εμπλέκονται στην δολοφονία του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη το Σεπτέμβριο του 2011, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο, μετά από συμπλοκή θερμοκέφαλων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων.

Το Ηράκλειο σήμερα θυμίζει φρούριο καθώς οι εντολές από τα υψηλότερα κλιμάκια της ΕΛΑΣ είναι να … μην ανοίξει μύτη καθώς η διαδικασία μυρίζει “μπαρούτι”.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί για σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου και με δεδομένο το έκρυθμο κλίμα που επικρατούσε ημέρες μετά την δολοφονία του 21χρονου μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων αλλά και τα μηνύματα εκδίκησης που αντάλλασσαν, ακόμα και μέσω διαδικτύου, η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αναμένεται να λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, επιστρατεύοντας για τα μέτρα τάξης και την αποφυγή επεισοδίων, εντός και εκτός Δικαστικού Μεγάρου, διμοιρίες αλλά και μεγάλο αριθμό αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες.

Ωστόσο αυτό το σκηνικό δε θα είναι διάρκειας μίας ημέρας αλλά αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες αφού η ακροαματική διαδικασία θα τραβήξει σε μάκρος με δεδομένο των αριθμό των κατηγορουμένων και τον αριθμό των μαρτύρων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο εδώλιο θα βρίσκονται 21 άτομα, την υπεράσπιση των οποίων – σύμφωνα με το prismanews.gr – έχουν αναλάβει περισσότεροι από δεκαπέντε δικηγόροι, ενώ φυσικά θα παρίστανται και οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής από την πλευρά της οικογένειας του άτυχου παλικαριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Λάρισα: Σηκώθηκε από το κρεβάτι και άρχισε να μαχαιρώνει τον πατέρα του!

Αχαϊα: Πέθανε λίγο πριν γίνει η κηδεία του παιδικού του φίλου!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε