Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ηράκλειο: Εισβολή στο αεροδόμιο λόγω Καλλικράτη!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Λίγο μετά τις 20.30 κάτοικοι της Αλικαρνασσού έκοψαν περίφραξη του αεροδρομίου και μπήκαν μέσα σ΄ αυτό…

στη νοτιοδυτική του πλευρά, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την πίστα. Αποχώρησαν λίγο πριν τις 23.00. Οι κάτοικοι του δήμου ζητούν μέσω της επιτροπής αγώνα αυτόνομο δήμο στο πλαίσιο του σχεδίου Καλλικράτης. 

Οι διαδηλωτές έμειναν σε απόσταση ασφαλείας από τον διάδρομο προσαπογείωσης χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στις πτήσεις. Ο δήμαρχος Αλικαρνασσού κ.Βαγγέλης Σισαμάκης δήλωσε ότι ο κόσμος επέδειξε σύνεση και ψυχραιμία, αποφεύγοντας να φτάσει μέχρι την πίστα και να παρεμποδίσει τη λειτουργία του αεροδρομίου, περιμένοντας να δείξει την ίδια σύνεση και η πολιτεία, ικανοποιώντας το αίτημα της Αλικαρνασσού.

Στο μεταξύ διαδήλωση με αυτοκινητοπομπή προς τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης έκαναν δημότες του Καστελίου, που αντιδρούν στη συνένωση του δήμου τους, με το Αρκαλοχώρι και το Θραψανό.

Την ίδια ώρα περίπου 100 Καστελλιανοί αποσπάστηκαν από την κινητοποίηση της Περιφέρειας και κατευθύνθηκαν προς το κέντρο του Ηρακλείου, με σκοπό να παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες, όπως είχε αποφασιστεί σε λαϊκή συνέλευση της περιοχής.

Βρήκαν όμως κλειστά τα γραφεία της Νομαρχιακής και άρχισαν να πετούν αυγά και ντομάτες φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ. Αυγά πέταξαν επίσης σε γραφεία των βουλευτών καθώς και στο νομαρχιακό κατάστημα.

Οι κάτοικοι του Καστελλίου κατευθύνθηκαν με τα οχήματά τους στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη και ζήτησαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, αφού δεν απέδωσαν οι όποιες επαφές είχαν το τελευταίο διάστημα, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε