Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Έκλεψαν 6 υπολογιστές από το Πολυτεχνείο Κρήτης!

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Ανησυχία προκαλεί το νέο κρούσμα διάρρηξης που έγινε στο Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων.

Οι άγνωστοι δράστες αφού έσπασαν την πόρτα του εργαστηρίου υπολογιστών του τμήματος, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν 6 ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τους καθηγητές του τμήματος το πρωί της Τρίτης (08-06-2011). Αμέσως ενημέρωσαν τις αρχές για το συμβάν ώστε να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το εργαστήριο έχει διατεθεί στους φοιτητές του Τμήματος για να κάνουν τις εργασίες και την πρακτική τους άσκηση και είναι αυτοί που πρώτοι θα πληγούν από την απώλεια των υπολογιστών. Ευτυχώς όμως τα κομπιούτερ που εκλάπησαν ήταν συνδεδεμένα σε server, οπότε δεν χάθηκαν τα δεδομένα των εργασιών και τα προγράμματα που περιείχαν.
Να σημειωθεί ότι στα τέλη Μαρτίου, είχε γίνει και πάλι διάρρηξη στα κτήρια που στεγάζουν την Πρυτανεία του  Πολυτεχνείου και τότε οι δράστες είχαν αφαιρέσει 2 υπολογιστές και έναν προβολέα.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο ότι το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια της αργίας της 25ης Μαρτίου ενώ έγινε αντιληπτό από εργαζόμενους στη Πρυτανεία όταν πήγαν στη δουλειά τους μετά την εν λόγω αργία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε