Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ένταση στα οδοφράγματα για τη Χρυσή Αυγή – Βουλευτές επιχείρησαν να σπάσουν το “μπλόκο”

Ηράκλειο: Ένταση στα οδοφράγματα για τη Χρυσή Αυγή – Βουλευτές επιχείρησαν να σπάσουν το “μπλόκο”

Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι “δεν μπορούν 100 άτομα να παρακωλύουν μια νόμιμη συγκέντρωση ενός εκλεγμένου κόμματος”. Ο ίδιος έκανε λόγο για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους της αστυνομίας, λέγοντας ότι θα έπρεπε να προχωρήσει σε συλλήψεις των διαδηλωτών.

Ένταση επικρατεί, όπως γράφει το cretalive.gr στην περιοχή της Χερσονήσου, όπου σήμερα πραγματοποιείται συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, σε ξενοδοχείο Belvedere, όπου προγραμματίζεται να μιλήσουν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος, Γιώργος Μπαρμπαρούσης και Χρήστος Παππάς.

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία με δύο διμοιρίες που έχει στήσει οδοφράγματα, αποκλείοντας το ξενοδοχείο σε ακτίνα 150 μέτρων. Ωστόσο ήδη στη Χερσόνησο από νωρίς βρέθηκαν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση οπαδών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν μπροστά στα μπλόκα των αστυνομικών, οι οποίοι “περνούν από κόσκινο” όσους ζητούν να περάσουν.

φωτό από cretalive

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μαζί με οπαδούς του κόμματος επιχείρησαν να περάσουν το μπλόκο της αστυνομίας για να έρθουν “τετ α τετ” με τους αντιεξουσιαστές.

Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι “δεν μπορούν 100 άτομα να παρακωλύουν μια νόμιμη συγκέντρωση ενός εκλεγμένου κόμματος”. Ο ίδιος έκανε λόγο για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους της αστυνομίας, λέγοντας ότι θα έπρεπε να προχωρήσει σε συλλήψεις των διαδηλωτών, λέγοντας ότι δεν προχωρούσαν σε ειρηνική διαδήλωση, αλλά φορώντας κουκούλες προκάλεσαν και φθορές σε αυτοκίνητα οπαδών της Χρυσής Αυγής.

φωτό από cretalive.gr

Λίγο πριν τις 13.30 οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία στον κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου με κατεύθυνση προς τα δυτικά, προς το Ηράκλειο. Οι περίπου 100 άνθρωποι κρατούν στα χέρια ρόπαλα και φορούν κουκούλες, ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών και των Χρυσαυγιτών.

Μετά την εκδήλωση, στη Χερσονήσο, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα μεταβούν στα γραφεία στη Ν.Αλικαρνασσό, προκειμένου να έχουν προσωπική επαφή με τα τοπικά στελέχη.

Οι βουλευτές βρέθηκαν, χθες, στα Χανιά όπου πραγματοποίησαν ομιλία, ενώ σε εξέλιξη ήταν αντισυγκέντρωση και αντιπορεία από αντιφασιστικές οργανώσεις.

(πηγή φωτό: cretalive)

Διαβάστε επίσης: “Δεν γουστάρουμε βουλευτιλίκια – Εκμεταλλευόμαστε βουλευτικά προνόμια”-Video

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε