Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Επιστρέφουν στα θρανία λόγω… ανεργίας!

Οι εγγραφές στο Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου φέτος διπλασιάστηκαν, ειδικά στην Α’ τάξη.

Όπως φαίνεται, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που πλήττουν την αγορά Ηρακλείου έπαιξαν το ρόλο τους και… πολλοί είναι αυτοί που κάθονται ξανά στο θρανίο μετά από χρόνια, ακόμα και δεκαετίες.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, θετικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε το γεγονός ότι από την προηγούμενη σχολική χρονιά, το υπουργείο Παιδείας άναψε το «πράσινο φως» για να ενταχθούν στο μαθητικό δυναμικό των Εσπερινών σχολείων και όσοι έχουν κάρτα ανεργίας.

Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Βασίλης Σασλής, αναφέρει πως ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι νέοι μαθητές ήταν από οχτώ ως έντεκα, φέτος εγγράφηκαν 21 άτομα στην Α’ Λυκείου.

Οι περισσότεροι ελπίζουν ότι το απολυτήριο Λυκείου θα τους ανοίξει περισσότερες πόρτες στην επαγγελματική τους ζωή. Ενδεικτικό του γεγονότος ότι πολλοί οδηγούνται στα θρανία λόγω ανεργίας είναι ότι από την αρχή της χρονιάς ως σήμερα τρεις μαθητές που βρήκαν βραδινή δουλειά επέλεξαν να αφήσουν το σχολείο με την προοπτική να επιστρέψουν κάποια άλλη στιγμή, πιο κατάλληλη.

Οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου είναι ηλικίας από 25 ως 35 ετών ενώ υπάρχουν και μαθητές άνω των 50.

«Φουλ» είναι και το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Τύλισο, όπου φοιτούν 60 μαθητές στην πρώτη τάξη. Ο απερχόμενος διευθυντής του σχολείου, κ. Μανώλης Μαρκογιαννάκης αναφέρει πως κάθε χρόνο το σχολείο στην Τύλισο γεμίζει αφού εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του νομού ενώ το παράρτημα στα Ανώγεια έχει μόλις δύο μαθητές και στο Μεσσοχωριό, που καλύπτει μεγάλη περιοχή, 40.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε