Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ηράκλειο: Έβαλαν βόμβα σε αντλιοστάσιο – Χωρίς νερό το Μορόνι!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Χωρίς νερό έμεινε το χωριό Μορόνι του δήμου Φαιστού, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο αντλιοστάσιο που υδρεύει την περιοχή…

Λίγο μετά τις 02.15 τα ξημερώματα, σύμφωνα με το cretalive.gr, ο αντιδήμαρχος της περιοχής Γιώργος Τσικριτζάκης ενημερώθηκε για το περιστατικό και μετέβη στο χώρο του αντλιοστασίου που βρίσκεται μεταξύ Ζαρού και Μορονίου.

Η ζημιά στο αντλιοστάσιο ήταν ευτυχώς μικρής έκτασης, αφού παρά το γεγονός πως είχε τοποθετηθεί μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας με βάση τις εκτιμήσεις, δεν κατόρθωσε να πλήξει τη δεξαμενή, παρά μόνο στις εξωτερικές σωλήνες. 

Ευτυχής συγκυρία, μέσα στο όλο αρνητικό κλίμα, αποτελεί το γεγονός πως το οστικό κύμα της έκρηξης διοχετεύτηκε στις γύρω αγροτικές περιουσίες στα ανατολικά του αντλιοστασίου, με αποτέλεσμα οι ζημιές να περιοριστούν. Σε αντίθετη περίπτωση είναι άγνωστο το ποιες και πόσης έκτασης ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν.

Οι υπεύθυνοι του δήμου Φαιστού και οι Τεχνικές υπηρεσίες ωστόσο δεν μπορούσαν να επέμβουν για να επιδιορθώσουν τη βλάβη, προτού πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και υπεύθυνους φορείς. Κάτι τέτοιο έγινε το μεσημέρι και αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, η ζημιά αναμένεται να αποκατασταθεί ως το βράδυ, ενώ οι αρμόδιοι για την αποκατάσταση της έχουν εντολή να μη σταματήσουν, αν δεν υδροδοτηθεί ξανά η περιοχή.

Αξίζει να τονιστεί πως είναι η δεύτερη φορά που το αντλιοστάσιο ύδρευσης του Μορονίου, γίνεται στόχος επίθεσης αγνώστων, ενώ στόχο έχει αποτελέσει για τρεις συνεχόμενες φορές και το ρολόι υδροδότησης του αντλιοστασίου, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί υδροδότηση της περιοχής.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε