Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Η απόφαση του καπετάνιου προκάλεσε πανικό – Χαμός σε πολυσύχναστη παραλία [vid, pics]

ΦΩΤΟ από candianews.gr
ΦΩΤΟ από candianews.gr

Η παραλία είναι γεμάτη κόσμο με πολλούς να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Ξαφνικά εμφανίζεται ένα σκάφος και τα όσα ακολουθούν καταγράφονται από κάμερες κινητών τηλεφώνων…

Αναστάτωση επικράτησε χθες το μεσημέρι στην παραλία του Καρτερού όταν ιδιωτικό σκάφος με αρκετά ανεπτυγμένη ταχύτητα έφτασε πολύ κοντά στους λουόμενους. Μάλιστα σύμφωνα με τις μαρτυρίες το δρομολόγιο το έκανε αρκετές φορές με αποτέλεσμα να φοβηθούν και να ενημερώσουν το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον νόμο, τα σκάφη μπορούν να προσεγγίζουν την παραλία μόνο κάθετα (ευθεία πορεία χωρίς ελιγμούς) με ταχύτητα μικρότερη των τριών κόμβων όταν η παραλία είναι άδεια και μικρότερη του ενός, όταν υπάρχουν λουόμενοι.

Η κινητοποίηση του λιμεναρχείου ήταν άμεση. Στο σημείο της πλαζ στον Καρτερό, έσπευσαν άνδρες του Λιμεναρχείου προκειμένου να εντοπίσουν τα διακριτικά του σκάφους και να βεβαιώσουν πρόστιμο στον καπετάνιο του. Σύμφωνα με πληροφορίες το λιμεναρχείο έλαβε αρκετά τηλεφωνήματα από τους λουόμενους οι οποίοι κατήγγειλαν το περιστατικό.

Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, οι οδηγοί θαλάσσιων σκαφών θα πρέπει να συνετιστούν με τη νομοθεσία για να μη θρηνήσουμε θύματα. Άλλωστε αρκετά τέτοια ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα έχουν καταγραφεί τους καλοκαιρινούς μήνες και στην Κρήτη.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε