Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ισόβια στον δολοφόνο του Ρουσάκη – Χειροκροτήματα, δάκρυα και νέο ξέσπασμα της χαροκαμένης μάνας!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Με κλάματα άκουσε την απόφαση του Δικαστηρίου ο 26χρονος Ηρακλειώτης, που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τη δολοφονία του 19χρονου Γιάννη Ρουσάκη, κατά την αιματηρή συμπλοκή στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 26χρονος οπαδός του ΟΦΗ για τη δολοφονία του νεαρού Ρουσάκη από τα Μάλια. Στον δράστη δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Ο 26χρονος κρίθηκε ένοχος χωρίς να του αναγνωριστεί ο “βρασμός ψυχής” ούτε όμως το ότι βρισκόταν σε άμυνα. Στα κλάματα του 26χρονου αντέδρασε η οικογένεια του θύματος, απαντώντας “να σε σφάξω κι εγώ και μετά να κλαίω”.

Οι παρεμβάσεις εκ μέρους της οικογένειας ήταν συχνές και κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων, ενώ η μητέρα, τραγική φιγούρα, βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα κρατώντας μια φωτογραφία του αδικοχαμένου γιου της.

Σε ότι αφορά τον 24χρονο κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία, αλλά ένοχος για τις πλημμεληματικές πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά, της συμπλοκής και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Αθώοι κρίθηκαν 8 κατηγορούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι 11 κρίθηκαν ένοχοι για διατάρξη κοινής ειρήνης απο άτομα που δεν έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και για συμπλοκή.

Σε ό,τι αφορά τους αστυνομικούς, η Εισαγγελέας δικαιολόγησε τη μη παρέμβασή τους, καθώς όπως είπε, “φοβήθηκαν”. Αν παρενέβαιναν, όπως είπε, “ενδεχομένως σήμερα να ήταν αυτοί τα θύματα ή οι κατηγορούμενοι”.

Λάβρος ήταν η Εισαγγελέας απέναντι στις αντιλήψεις και την οπαδική αντίληψη που προκαλεί συμπλοκές, με αποκορύφωμα τη δολοφονία ενός ανθρώπου. “Δεν καταλαβαίνω τις συμπεριφορές και τις απόψεις αυτές περι Αλικαρνασσιωτών, ΟΦΗτζήδων, Παναθηναϊκών… Το πρόβλημά τους ας το έχουν στο σπίτι τους. Αν το βγάζουν έξω από το σπίτι τους, θα υποστούν τις συνέπειες” – είπε η Εισαγγελέας, με την πλευρά της οικογένειας του θύματος να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Θράκη: Τραγωδία με 6χρονο παιδί – Σκοτώθηκε σε εξωτερική τουαλέτα!

Αχαϊα: Σηκώθηκε από το κρεβάτι και έζησε την αυτοκτονία του άντρα της!

Ήπειρος: Η φωτογραφία του δολοφόνου που έβρασε και τεμάχισε το θύμα του!


Ηράκλειο: ”Ψάχνουμε φέρετρο για το μωρό μας” – Το ξέσπασμα του πατέρα!

Εύβοια: Θάνατος στο μεσημεριανό τραπέζι – Έβλεπαν τον πατέρα τους να ”σβήνει”!

Κέρκυρα: Μαρτύριο την ώρα του ύπνου – Ξύπνησαν το ζευγάρι με γροθιές!

Κρήτη: Πλακώθηκαν στο ξύλο οι δικηγόροι μέσα στο Ειρηνοδικείο!

Αχαϊα: Η λησταρχίνα έκλεισε ροζ ραντεβού με το μωρό στην αγκαλιά!

Κως: Πλήρωσε πολύ ακριβά τη φάρσα για βόμβα σε αεροπλάνο…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε