Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ξέσπασε ο Δήμαρχος για την καταδικαστική απόφαση – Θα πάει “στο Εφετείο για δικαίωση”

ΦΩΤΟ από το Cretalive
ΦΩΤΟ από το Cretalive

Ξέσπασε ο δήμαρχος Ηρακλείου, σήμερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους με αφορμή την καταδικαστική απόφαση για την αδειοδότηση κινηματογράφου σε πολυκατάστημα, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

“Θα λάμψει το φως απ’ το σκοτάδι, θα λάμψει η αλήθεια από το ψέμα και στο τέλος θα επικρατήσει το καλό”, είπε ο δήμαρχος αναφερόμενος στη δικαστική απόφαση, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι σέβεται τη Δικαιοσύνη.
Ο δήμαρχος πρόκειται να προσφύγει στο Εφετείο, “επιζητώντας την τελική δικαίωση” όπως είπε, όταν η υπόθεση εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, o Γιάννης Κουράκης έκανε λόγο για ένα “πόλεμο κινηματογραφικών εταιρειών”, στη μέση του οποίου βρέθηκε ο δήμος.
Ο ίδιος ωστόσο υπογράμμισε ότι το θέμα της αδειοδότησης του κινηματογράφου, εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα πρωτοβάθμια συμβούλια θεάτρων και κινηματογράφων, στα οποία παραπέμφθηκε, ενώ για το ρόλο του τότε αντιδημάρχου Οικονομικών, Μιχάλη Περυσινάκη, τόνισε ότι “αν δεν υπέγραφε ο κ.Περυσινάκης, θα έπρεπε να παραπεμφθεί για παράβαση καθήκοντος”.
Μάλιστα, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και η τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δίνει οριστικά το δικαίωμα σε κινηματογραφική εταιρεία, να έχει κινηματογραφικές αίθουσες στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα.

Τέλος, ο δήμαρχος Ηρακλείου, είπε ότι δεν τίθεται θέμα έκπτωσης ούτε αργίας, ούτε πιθανού προσκόματος σε ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητά του, καθώς ο σχετικός νόμος του Καλλικράτη – όπως επιβεβαίωσε και ο νομικός σύμβουλος του δήμου, Μ.Καρνίκης – αναφέρει πως έκπτωση από το αξίωμα του δημάρχου προκύπτει μόνο όταν, από σχετική απόφαση, προκύψει βλάβη για το Δημόσιο.

Διαβάστε ακόμα:

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή στον Δήμαρχο Ηρακλείου!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε