Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ηράκλειο: Λάθη στη χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς λόγω… κόπωσης

Ηράκλειο: Λάθη στη χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς λόγω… κόπωσης

Αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 50 άτομα του νοσηλευτικού προσωπικού των παθολογηκών κλινικών.

Η έρευνα έγινε στην Α’ και Β’ Παθολογική Κλινική του Βενιζελείου και την Α’ και Β’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε 18 άνδρες και 32 γυναίκες που συμμετείχαν στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.

Είναι μέσης ηλικίας 35 ετών, ενώ οι 16 εργάζονται στο Βενιζέλειο και οι 34 στο ΠΕΠΑΓΝΗ. Η μέση προϋπηρεσία τους ήταν 9 έτη. Το 80% των ερωτώμενων απάντησε ότι στη διάρκεια της εργασίας του αισθάνεται έντονη σωματική κόπωση ενώ το 72% απάντησε ότι δεν αμοίβεται ικανοποιητικά για τις υπηρεσίες που παρέχει στο ερωτοματολόγιο που αφορούσε στον βαθμό ικανοποίησης από το επάγγελμα που ασκούν.

Τα συμπεράσματα της έρευνας, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα “Πατρίς”, δείχνουν ότι λάθη στη χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς κάνει ένας στους 3 νοσηλευτές στις Παθολογικές Κλινικές τόσο του Βενιζελείου όσο και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κυρίως λόγω κόπωσης και μεγάλου φόρτου εργασίας. Επίσης, ένας στους 4 αναφέρει ότι έχει αντιληφθεί κάποιο γιατρό να κάνει αντίστοιχα λάθη!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε