Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Νοσοκομείο απαιτεί από ασφαλισμένη οικογένεια 1.000€ για μια μέρα νοσηλείας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δείτε το έγγραφο-ντοκουμέντο που δείχνει τις απαιτήσεις του νοσοκομείου, για τη νοσηλεία βρέφους…

Απίστευτο και όμως αληθινό. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ζητάει από οικογένεια το ποσό των 918 ευρώ για τη νοσηλεία μίας ημέρας, νεογέννητου βρέφους, στη νεογνολογική κλινική. Το ακόμη πιο παράδοξο σε αυτή την ιστορία είναι το γεγονός ότι η οικογένεια έχει κανονικά ασφάλεια (ΤΕΒΕ), έχει καταβάλει όλες τις εισφορές και το νοσοκομείο θα έπρεπε να εισπράξει τα χρήματα από το ταμείο.

Και όμως, με επιστολή του στην οικογένεια, το νοσοκομείο … απειλεί ότι θα προβεί σε “όλες τις νόμιμες ενέργειες” επειδή δεν έχει εισπράξει τα χρήματα. Η απίστευτη αυτή ιστορία ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου του 2011. Η εγκυμονούσα μητέρα γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι το οποίο χρειάστηκε να νοσηλευτεί προληπτικά, για μία νύχτα στη μονάδα νεογνών.

Όπως οι ίδιοι οι θεράποντες γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια, στο νεογέννητο δεν χορήγησαν κανένα φάρμακο, ούτε καν οξυγόνο. Η οικογένεια προχώρησε κανονικά στο εξιτήριο, κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και έμειναν όλοι … ευχαριστημένοι. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου του 2012, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενημέρωσε την οικογένεια ότι χρωστάει 918 ευρώ.
ΦΩΤΟ από prismanews.gr
Στο έγγραφο που αποκαλύπτει το prismanews.gr αναφέρεται και το ποσό της νοσηλείας και οι ημερομηνίες, που δείχνουν ότι η νοσηλεία περιορίστηκε στη μία νύχτα. Επισημαίνει μάλιστα το ΠΑΓΝΗ, ότι δεν έχει λάβει ακόμα το εισιτήριο νοσηλείας από το ασφαλιστικό ταμείο και καλεί την οικογένεια να … τακτοποιήσει την εκκρεμότητα.

Μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι εάν έχει λήξει η ασφαλιστική κάλυψη τότε η οικογένεια υποχρεούται να καλύψει από την τσέπη της το κόστος αλλιώς … Το γεγονός ότι το ΠΑΓΝΗ δεν έχει καταφέρει ακόμα να συνεννοηθεί με το ΤΕΒΕ για την πληρωμή του τιμολογίου, εξηγείται από τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Το πως γίνεται το νοσοκομείο να χρεώνει περίπου χίλια ευρώ για μία νύχτα νοσηλείας αγγίζει τα όρια της τρέλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Κρήτη: ”Την αγαπούσα παράφορα-Την σκότωσα γιατί δεν άντεχα την απιστία”!

Αχαϊα:Κάτοικοι χωριού έφτιαξαν ”τάγματα εφόδου” -Στα άκρα η ρατσιστική βία!

Κεφαλλονιά:”Κοίταξε να σωθεί και άφησε το παιδί μας να πνιγεί στο αυτοκίνητο”!


Φθιώτιδα: Ένας από τους κυρίους που περίμεναν στην ουρά κρατούσε όπλο!

Μακεδονία: Χιονίζει σε Φλώρινα και Καστοριά – Που χρειάζονται αλυσίδες

Κρήτη: Τα γιατροσόφια με τα πικραγγουράκια, λίγο έλειψε να του στοιχίσουν τη ζωή!

Θεσσαλονίκη: Για ποιο λόγο φαντάζεστε ότι έβαλαν πρόστιμο σε συνταξιούχο στα ΚΑΠΗ;

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε