Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ο δήμος ψάχνει τη ”χρυσή” διαθήκη εμπόρου στην Ελβετία!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Ο δήμος Ηρακλείου αναλαμβάνει-ως ο φορέας που έχει πλέον έννομο συμφέρον- να ξεκαθαρίσει τη διαθήκη της οικογένειας Χατζάκη…

Η επιθυμία της οικογένειας Χατζάκη να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη γενέτειρα της έχει υλοποιηθεί κατά το ήμισυ καθώς οι δωρεές προς το ΠΑΓΝΗ και την πρώην κοινότητα Κάτω Ασιτών έχουν υλοποιηθεί, αλλά η ”χρυσή” διαθήκη που άφησε ο Ζαχ.Χατζάκης στην Ελβετία δεν έχει εντοπισθεί ακόμη!

Ο Χατζάκης και οι αδερφές του έφυγαν χωρίς να προλάβουν να αφήσουν στοιχεία, να ειδοποιήσουν τους ενδιαφερόμενους ή τουλάχιστον όλους τους ενδιαφερόμενους αφού  ο Χατζάκης δημιούργησε φιλανθρωπικό ίδρυμα και χρήματα υπέρ των κατοίκων των Κάτω Ασιτών. Ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Καρούντζος είπε  ότι θα ψάξει την υπόθεση από τα κληροδοτήματα και το υπουργείου Οικονομικών, ενώ την έρευνα πλέον αναλαμβάνει ο δήμος Ηρακλείου!

«Εμείς ως δήμος Ηρακλείου ενημερωθήκαμε ουσιαστικά από το δημοσίευμα , τη δημοσιογραφική έρευνα» είπε ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης στο cretalive.gr, ο οποίος έδωσε άμεσα εντολή στη νομική υπηρεσία να ερευνήσει το θέμα.

”Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή όπως μου είπαν και οι άνθρωποι από τις Κ.Ασίτες. Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή την κληρονομιά που τη δικαιούνται οι κάτοικοι του χωριού και αυτή ήταν η επιθυμία του διαθέτη να μείνει ανεκμετάλλευτη” ανέφερε ο δήμαρχος που σήμερα Κιόλας θα έχει συνεργασία με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Κ.Ασιτών κ.Θ.Τριανταφυλλάκη να περαιτέρω ενημέρωση.

Βεβαια το ουσιαστικό για το δήμο είναι να αναλάβει το κόστος της νομικής έρευνας που θα χρειαστεί στην Ελβετία. Και γι ‘αυτό χρειάζεται εξειδικευμένο γραφείο νομικών, όπως τονίζει και ο κ.Τριανταφυλλάκης που ήταν από τους λίγους που γνώριζαν την υπόθεση.

«Εγώ είχα γνώση της υπόθεσης εδώ κι ένα χρόνο περίπου. Την ενημέρωση μου την είχε κάνει ο κ.Γιώργος Χατζάκης πρώην γραμματέας της Κοινότητας και κουμπάρος του διαθέτη που ήξερε ορισμένα στοιχεία. Μαζί θελήσαμε να δούμε εάν αυτή η υπόθεση έχει βάση και αναθέσαμε σε μια δικηγόρο να το ψάξει. Αλλά χρειάζονται πολλά χρήματα κι εμείς δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε” αναφέρει ο κ.Τριανταφυλλάκης που υποστηρίζει ότι η λύση είναι να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο δήμος που έχει και την οικονομική δυνατότητα , αλλά και το ειδικό Βάρος για να ερευνήσει την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Θρίλερ στην Κέρκυρα με πατέρα που πυροβόλησε το παιδί του

Κρήτη: Καταθέτουν σε παιδοψυχολόγους τα θύματα του προπονητή παιδεραστή!

Θεσσαλονίκη:Ελάτε να τα π(ι)ούμε και δώστε 10€ για τo κόμμα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε