Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ηράκλειο: Οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά στο Σγουροκεφάλι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ευτυχώς, δεν κινδύνεψε η Ιερά Μονή Αγκαράθου – Οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλεψαν το έργο της Π.Υ που παραμένει σε επιφυλακή…

Υπό μερικό έλεγχο παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής, στο Σγουροκεφάλι του δήμου Χερσονήσου, μεταξύ Επισκοπής και Μονής Αγκαράθου, υπό συνθήκες που διερευνώνται.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 12 πυροσβεστικά οχήματα με 24 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα κι εθελοντές Σαμαρείτες επιχειρούσαν επί ώρες επιδιώκοντας να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, πράγμα που τελικά κατάφεραν στις 21.00 το βράδυ. Η φωτιά, ωστόσο, είχε ήδη κάνει στάχτη συνολικά 800 στρέμματα γης, εκ των οποίων τα 700 είναι χορτολιβαδική έκταση, τα 90 αγροτική και τα 10 δασική.

Ρίψεις νερού πραγματοποίησε το ελικόπτερο της Υπηρεσίας  η συμβολη του οποίου κρίθηκε καθοριστική καθώς κι ένα υδροφόρο όχημα του Δήμου Χερσονήσου. Νωρίς το απόγευμα, στο σημείο έσπευσαν και δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ από την Ελευσίνα αλλά μετά από ελάχιστες ρίψεις νερού, αποχώρησαν.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, από θαύμα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, δεν κινδύνεψε η Ιερά Μονή Αγκαράθου.

Στο σημείο παραμένουν 4 πυροσβεστικά οχήματα, 8 άνδρες και 2 πεζοπόρα τμήματα με 13 άτομα που είναι σε επιφυλακή υπό το φόβο αναζωπυρώσεων. Πάντως δεν υπάρχει φωτιά αυτή την ώρα, παρά μόνο κάποιες μκροεστίες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε