Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης στα δύο παιδιά που τραυματίστηκαν στη μοιραία καταδίωξη

φωτό από prismanews
φωτό από prismanews

Τυχεροί μέσα στην μεγάλη ατυχία τους αισθάνονται τα μέλη των οικογενειών των δύο αγοριών που τραυματίστηκαν σοβαρά στην καταδίωξη από αστυνομικούς την περασμένη Τετάρτη στο Ηράκλειο.

Τυχεροί, από την μία πλευρά γιατί τα παιδιά φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα, παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένα στην εντατική, έχοντας ωστόσο ξεπεράσει τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα.

Και από την άλλη πλευρά γιατί βιώνουν ένα πρωτόγνωρο, όπως λένε και οι ίδιοι, κύμα συμπαράστασης από ανθρώπους κάθε ηλικίας, γνωστούς και αγνώστους.

Όπως γράφει το cretalive ενδεικτικό είναι ότι δεκάδες αγόρια και κορίτσια, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας σπεύδουν καθημερινά στο νοσοκομείο για να εκφράσουν τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση στον 19χρονο και τον 16χρονο, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πώς δεν μπορούν να τους δουν..

Κάποια από τα παιδιά αυτά, όπως λένε οι οικογένειες, δεν γνωρίζουν καν τους τραυματίες, αισθάνονται όμως την ανάγκη να δηλώσουν την παρουσία τους ..

Χαρακτηριστικό του κλίματος συμπαράστασης είναι και το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη προσφορά από τράπεζες αίματος, για τις ανάγκες των τραυματιών

Την ίδια ώρα οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στο ίντερνετ κατακλύζονται από μηνύματα για τους τραυματίες , ενώ ήδη η συζήτηση έχει ανοίξει για τη γιορτή που θα γίνει όταν με το καλό επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Τα πολλά «γιατί» των οικογενειών

Την ίδια ώρα, και περιμένοντας ακόμα τα παιδιά τους να ξεπεράσουν τον κίνδυνο, οι δύο οικογένειες προσπαθούν με πιο «ψύχραιμη ματιά» να καταλάβουν τί ήταν αυτό που οδήγησε στην δραματική κατάληξη της βόλτας των παιδιών στους δρόμους του Ηρακλείου
Όλοι μιλάνε για δύο συνεσταλμένα αγόρια, που δεν είχαν δώσει δικαίωμα στους δικούς τους να ανησυχούν για τις δραστηριότητες τους, πέρα από τα όποια προβλήματα δημιουργεί η εφηβική ανησυχία.

Στο κυρίαρχο ερώτημα «γιατί δεν σταμάτησαν στον έλεγχο», επισημαίνουν ότι το δίκυκλο διέθετε και άδεια κυκλοφορίας και ασφάλιση. Το πρόβλημα ήταν ότι ο 19χρονος δεν είχε ακόμα δίπλωμα οδήγησης , είχε ξεκινήσει αυτό το διάστημα τη σχετική διαδικασία και πιθανότατα φοβήθηκε ότι μπορεί κάποιο πρόστιμο να περιέπλεκε την κατάσταση.

Πιθανότατα επίσης, όπως λένε πάντα οι δύο οικογένειες, τα παιδιά να φοβήθηκαν γιατί δεν είχαν κάνει γνωστή στους δικούς τους την πρόθεση τους να κάνουν βόλτα στο Ηράκλειο..

Όπως και να έχει, η πλευρά των οικογενειών επιμένει ότι η πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος είχε «βιδωθεί» από τον πατέρα του 19χρονου με τέτοιο τρόπο που και αν ήθελε ο τελευταίος να την αφαιρέσει, θα έπρεπε να αφαιρέσει ταυτόχρονα και μεγάλο τμήμα του μοτοποδηλάτου, γεγονός που θα το καθιστούσε αυτομάτως δύσκολο να οδηγηθεί ..

Στο μεταξύ προκαλεί, όπως λένε, εντύπωση το γεγονός ότι ήταν γνωστή σε πολλούς οδηγούς δικύκλων με τους οποίους συνομιλούν , η “πρακτική” της …κλωτσιάς από την πλευρά αστυνομικών προκειμένου να σταματήσουν καταδιωκόμενο όχημα.

Όπως επισημαίνεται, άσχετα αν συνέβη κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι απορίας άξιο γιατί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, επέτρεπε – αν είναι σε γνώση της- να γίνεται κάτι τέτοιο . “Θα έπρεπε να φτάσουμε σε σημείο να χαροπαλεύουν δύο νέοι για να σταματήσει αυτό” , αναρωτιούνται…

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Πορεία αντιεξιουσιαστών στη σκιά της μοιραίας καταδίωξης – Συμπαράσταση στους συναδέλφους τους εκφράζουν οι αστυνομικοί

Κρήτη: Ελεύθεροι οι αστυνομικοί για την αιματηρή καταδίωξη των νεαρών στην παραλιακή

Κρήτη:Κρίσιμες ώρες για τους νεαρούς τραυματίες της καταδίωξης-Νέα συγκλονιστική μαρτυρία!

Οι αστυνομικοί κλωτσούσαν το μηχανάκι και τώρα τα παιδιά χαροπαλεύουν

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε