Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ηράκλειο: Στο εδώλιο μαιευτήρας και μαίες για το θάνατο βρέφους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου τέθηκε νωρίτερα…

υπόθεση ανθρωποκτονίας από αμέλεια με κατηγορούμενο ένα μαιευτήρα-γυναικολόγο και δύο μαίες. Και οι τρεις εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Οι τρεις κατηγορούνται ότι το 2007 δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή σε νεαρή Αλβανίδα που κατέφθασε στο νοσοκομείο για να γεννήσει. Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, δεν επέδειξαν την επιβαλλόμενη εκ των περιστάσεων προσοχή, και, ενώ θα έπρεπε λόγω της κατάστασης, κι αφού διαπιστώθηκε πτώση των παλμών του εμβρύου, να προβούν σε καισαρική τομή, επεδίωξαν να προχωρήσουν σε φυσιολογικό τοκετό.

Το έμβρυο υπέστη εξωτερικές παραμορφώσεις στο έμβρυο, και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, με δεδομένο ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, γεννήθηκε χωρίς σφυγμό και καρδιακή-αναπνευστική λειτουργία. Γιατρός και μαίες κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή, όμως το άτυχο βρέφος έφυγε από τη ζωή την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η υπόθεση δεν εκδικάστηκε τελικά, καθώς απουσίαζε η μία από τις δύο μαίες, εξαιτίας ασθένειας, όπως βεβαίωσε με ιατρική γνωμάτευση που προσκόμισε ο σύζυγός της.

Η πολιτική αγωγή εκτιμώντας ότι η πλευρά των κατηγορουμένων επιχειρεί να καθυστερήσει την εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία έχει ήδη αναβληθεί μία φορά, ζήτησε από το Δικαστήριο να ορίσει την επόμενη δίκη, όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται, κι έτσι η υπόθεση θα φθάσει για τρίτη φορά στο ακροατήριο την 1η Μαρτίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε