Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ηράκλειο: Θέλουν να επενδύσουν 15 εκατομμύρια για την κατασκευή εμπορικού κέντρου – μαμούθ

Η εταιρεία έχει πάρει ήδη το πράσινο φως από το Υπουργείο για την κατασκευή του χώρου στον Καρτερό.

Σκοπός των επενδυτών είναι να τονώσουν την κατασκευαστική και εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας «ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΡΤΕΡΟΣ Α.Ε.», με επικεφαλής τον οικονομολόγο κ. Δαμιανάκη, που πέρυσι τον Μάρτιο είχαν υποβάλει τα σχέδια και τα οποία απορρίφθηκαν εν μέσω έντασης,
επανέρχονται καταθέτοντας αίτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για να πάρουν την περιβαλλοντική έγκριση.

Αυτή τη φορά η εταιρεία έχει το πράσινο φως από το υπουργείο, αλλά και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που γνωμοδοτούν θετικά στην αυριανή Eπιτροπή Περιβάλλοντος.

Η εταιρεία κάνει μια μικρή προσαρμογή στα σχέδια κατεβάζοντας την δομημένη επιφάνεια από τα αρχικά 43 στρέμματα στα 37,4 πιστεύοντας ότι αυτή τη φορά δεν θα…φάει πόρτα από το Συμβούλιο, ειδικά σε μια εποχή που οι επενδύσεις στην οικοδομή, το εμπόριο και σε οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα είναι απολύτως αναγκαίες.

To “Minoan Plaza” όπως είχε παρουσιαστεί πέρυσι δίνει τη θέση του στον «Εμπορικό και ψυχαγωγικό πολυχώρο» στη θέση “Πατέλα Καρτερού” – έτσι αποκαλείται πλέον- ενώ οι αλλαγές δεν είναι μεγάλες.

Το έργο που προτείνεται αφορά στην κατασκευή και λειτουργία διώροφου κτιριακού συγκροτήματος με υπόγειους και υπαίθριους χώρους στάθμευσης, που θα λειτουργεί ως εμπορικός και ψυχαγωγικός πολυχώρος σε οικόπεδο εμβαδού 323.640,35 τ.μ. στη θέση “Πατέλα Καρτερού”, εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού του Δήμου
Ηρακλείου.
Το κτιριακό συγκρότημα θα έχει πραγματοποιούμενη κάλυψη 37.440

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε