Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Το μεγάλο… συνδικαλιστικό πάρτι με τις υπερωρίες!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Σε μια περίοδο που έχουν περικοπεί μισθοί και συντάξεις, που δεν υπάρχει υγειονομικό υλικό τα νοσοκομεία, διευθυντικά στελέχη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εξασφαλίζουν ένα ακόμη μισθό…

βάζοντας υπερώριες τις οποίες δεν δικαιούνται, σύμφωνα με το νόμο. Σύμφωνα με τους καταλόγους μισθοδοσίας, οι δύο συνδικαλιστές εισπράττουν επιπλέον 374 ευρώ το μήνα για υπερωριακή απασχόληση, αν και ο νόμος αναφέρει, ότι “δεν επιτρέπεται η καταβολή υπερωριακής αμοιβής στους προϊστάμενους Διεύθυνσης και Γενικής Διεύθυνσης”. Κι αυτό, γιατί οι υπάλληλοι αυτοί, εκτός από τον μισθό τους εισπράττουν σε μηνιαία βάση επίδομα θέσης ύψους 400 ευρώ.

Εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι και οι ίδιοι είχαν δει τους μισθούς τους να συρρικνώνονται δραματικά και να μην μπορούν να καλύψουν τα έξοδα και τις υποχρεώσεις τους, έχουν ”επαναστατήσει” με αυτές τις πρακτικές από κάποιους που εκμεταλλεύονται τις επιτελικές θέσεις τους και κερδίζουν επιπλέον χρήματα τα οποία δε δικαιούνται.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι και οι δύο, στις μισθοδοσίες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου του 2012, εισπράτουν το ίδιο ποσό της τάξης των 374,40 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε