Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ηράκλειο: Βανδαλισμοί σε δημοτικό σχολείο και μουσείο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σημαντικές καταστροφές προκάλεσαν βάνδαλοι, στο δημοτικό σχολείο Ατσιπάδων και στο Λαογραφικό Μουσείο, στις Λούρες Ηρακλείου.

‘Αγνωστοι δράστες, αφού έσπασαν τα τζάμια στο δημοτικό σχολείο, μπήκαν μέσα και ξήλωσαν τα σώματα του καλοριφέρ, έσπασαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του σχολείου, έσκισαν το έντυπο υλικό που υπήρχε στη βιβλιοθήκη και έβαψαν με μπογιές τους εσωτερικούς τοίχους του σχολείου.

Εξάλλου, οι βανδαλισμοί συνεχίσθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο, στις Λούρες, προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Οι δράστες ξήλωσαν και πήραν τους νιπτήρες από τις τουαλέτες, ενώ έσπασαν τα παράθυρα και τις πόρτες του κτιρίου.

“Οι φθορές σε δημόσια κτίρια, σε περιουσιακά στοιχεία του δήμου και σε εργοτάξια όπου εκτελούνται σε δημοτικά έργα, δεν έχουν τέλος”, ανέφερε ο δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης.

Ακόμη τόνισε, ότι οι αυτοί που προκαλούν τις καταστροφές συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι, αφού σε ολόκληρο το δήμο Γόρτυνας δεν υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός σταθμός και επεσήμανε, ότι είναι “επιεικώς απαράδεκτο σε μια έκταση 462.71 τ.χλμ, όση δηλαδή η επικράτεια που καταλαμβάνει ο δήμος Γόρτυνας, να μην υπάρχει ένα αστυνομικό τμήμα”, ζητώντας επιτακτικά την ίδρυση του .

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε